fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Ministar Adil Osmanović primio predstavnike Specijalne olimpijade BiH

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović primio je predstavnike Specijalne olimpijade BiH, sudionike osvajače medalja na Zimskim olimpijskim igrama koje su prošlog mjeseca održane u Austriji i članove njihovog stručnog stožera.

Predstavnici Specijalne olimpijade BiH informirali su ministra Osmanovića da je na Zimskim olimpijskim igrama nastupilo više od 3000 sportaša iz 117 zemalja.

„Naši sportaši natjecali su se u alpskom i nordijskom skijanju, a osvojili su ukupno 14 medalja, od čega pet zlatnih, tri srebrene i šest brončanih. Olimpijski pobjednici postali su Edna Šunjić i Andrija Radoš u alpskom skijanju, te Kristina Klačar i Edita Dikonja u nordijskom trčanju“ – rekla je izvršna direktorica Specijalne olimpijade BiH Kada Delić Selimović.

Ministar Osmanović čestitao je na velikom uspjehu i naglasio da Ministarstvo civilnih poslova prepoznaje rad koji je uložen u sportske domete osoba s invaliditetom.

„Svjesni značaja koji sport ima za ovu kategoriju stanovništva, nastojimo da Specijalnu olimpijadu BiH u svim propisima stavimo u isti rang sa ostalim krovnim sportskim organizacijama. Nadamo se da će sve ovo rezultirati i mogućnostima za financijsku podršku vašem radu” – rekao je ministar Osmanović.

Predstavnici stručnog stožera Specijalne olimpijade BiH Asim Topalović i Aid Ahmetović istakli da se kroz sport najuspješnje provodi inkluzija, što ima nemjerljiv uticaj na status djece s kojima rade u zajednici.

„Naša želja je da djecu s invaliditetom uključimo u redovna sportska natjecanja, kako bi popravljali njihove sportske rezultate, ali i što efikasnije ih uključili u sve životne tokove“ – rekao je trener Milenko Vujinović.

Zimske olimpijske igre za osobe s invaliditetom su u svijetu drugi po veličini sportski događaj, odmah nakon Olimpijskih igara. Predstavnici specijalne olimpijade BiH informirali su ministra Osmanovića i o želji da Bosna i Hercegovina u budućnosti bude domaćin takvog sportskog događaja.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});