fbpx

MIROSLAV DUJMOVIĆ: Ne može Široki Brijeg postati pravi klub dok za njih ne zaigraju Srbi i Bošnjaci!

Autor: Dnevno.ba

BIHAĆ - Čudni su nogometni putevi. Puni filmskih zapleta. Nekada se dese neke stvari koje se ni u najboljim snovima ne mogu zamisliti ... Tako je Miroslav Dujmović, ili Strika, kako mu tepaju prijatelji, bio na pragu senzacionalnog transfera u Juventus, ali je preselio na Maksimir. Kasnije je zaigrao i u dresu Širokog Brijega, a danas ovaj Bišćanin zamjera svom bivšem klubu što u njihovim redovima ne smiju igrati Srbi i Bošnjaci, pa je tim povodom i Sport avaz na naslovnici svog najnovijeg broja objavio Dujmovićevu fotografiju uz popratni naslov "Široki će biti pravi klub kada u timu bude Srba i Bošnjaka"!

Sve je više nogometnih zaljubljenika i u Širokom Brijegu koji klupskoj upravi ovog kluba zamjeraju na tome što u njihovom klubu ne mogu igrati Srbi i Bošnjaci, jer ako mogu u Dinamu i Hajduku kao najvećim hrvatskim klubovima zašto se onda Širokobriježani moraju “praviti veći katolici od pape”?

Prisjećajući se vremena vezanog za odlazak u “Staru Damu” Dujmović je izjavio sljedeće:

“Juventus je pratio svoje protivnike. Oni su i nas pratili. I tražili su da dođem u njihov kamp za mlade igrače do 21. godine. Njihov sportski direktor je bio u kontaktu s Hamdom Abdićem Tigrom” – kaže Dujmović za „Sport“.

dujmovic-sportavaz21042016

Međutim, umjesto u Juventusu završio je u Dinamu, a upravo je general Hamdija Abdić Tigar kasnije odigrao ključnu ulogu da “Strika” dođe i u Široki Brijeg.

“To je bio najveći postratni transfer u BiH. Otišao sam u Dinamo, a transfer je bio jedan milijun maraka. Iako, iz ove perspektive, pogriješio sam što sam otišao tamo. Za karijeru mi je bilo bolje da sam otišao negdje drugo” – kaže danas Dujmović.

Sigurno pratite Premijer ligu. Tko će po vama biti prvak BiH?

“Eh…Zrinjski ili Sloboda. Željo ima odličnu momčad, a Sarajevo je najbolji klub ali neozbiljno mijenja trenere. Iskreno, volio bih da Široki Brijeg osvoji jer je to najbolje organiziran klub” – rekao je Dujmović uz napomenu da će Širokobriježani postati pravi klub kada u njihovim redovima zaigraju Srbi i Bošnjaci.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI