fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Mladost nadigrala Slobodu i udaljila je od Europe, Radnik blizu doigravanja za prvaka

Autor: ScSport.ba

KAKANJ - U 19. kolu BH Telecom Premijer lige BIH, Mladost DK je na svom terenu zasluženo savladala Slobodu sa 3:1.

Domaći su izvanredno otvorili meč, pa je Kuzmanović već u 3. minuti nakon greške obrane Slobode zatresao mrežu za 1:0. Nakon toga Tuzlaci su imali nešto više od igre, ali prva prijetnja pred golom domaćih viđena je tek u 24. minuti. Mehmedagić je šutirao glavom, ali Velić se nije dao prevariti.

Već u narednoj akciji prijetio je Šišić na drugoj strani, ali nije najbolje šutirao iz dobre pozicije. U 32. minuti Mladost je mogla udvostručiti prednost kada je Isakovič glavom sa svega pet metara prebacio gol. MLadost je i u 36. minuti opasno prijetila, ali je pokušaj Ramovića uspješno osujetio Hadžić.

U posljednjim trenucima domaći su propustili novu veliku šansu kada je Ramović u situaciji dva na jedan bio sebičan, te je ostalo 1:0 nakon prvog dijela igre.

Početak drugog dijela donio je nastavak dominacije Mladosti. Hadžić je u 51. minuti obranio udarac Isakovića iz dobre prilike, a konačno u 64. minuti Ramović je udvostručio prednost Mladosti.

Domaći su izveli brzu akciju, sa lijeve strane je ubacio Kuzmanović, a Ramović je uz malo sreće iz blizine pogodio za 2:0. Samo što se krenulo sa centra moglo je biti 3:0. Kuzmanović je sa pet metara promašio nakon odbijene lopte, nakon čega je uslijedila kazna.

Igrala se 75. minuta kada je Zec vrlo lijepim udarcem sa distance smanjio na 2:1. Do kraja je tim sa Tušnja pokušavao doći do boda, Zec je imao još jednu priliku, ali ostalo je 2:1. U 89. minuti nakon dosuđenog penala Maksimović je ovjerio pobjedu Mladosti 3:1.

Vukovi pali na prvom testu

Radnikje u Bijeljini savladao Olimpik rezultatom 2:0 i tako se približio odigravanju za prvaka, dok su tako Vukovi pali na prvom testu u nastavku sezone.

Radnik je prvu priliku imao u četvrtoj minuti kada je Ostojić je ubacio, a udarac Jankovića glavom otišao pored gola. Stojanović je uputio opasan udarac u 14. minuti, no on je završio preko gola Bandovića.

Nedugo nakon toga pokušao je i Beširović, ali ravno u golmana Olimpica.

U 30. minuti viđen je drugi pokušaj Stojanovića na utakmici. Okić mu je odlično propustio loptu, ali je loše šutirao lijevom nogom. Olimpic je prvi put uputio udarac prema golu Radnika u 36. minuti kada je loše šutirao Karić.

Obradović je imao veliku šansu u finišu prvog poluvremena, no nije dobro zahvatio loptu. Na početku drugog dijela utakmice dogodila se velika gužva pred golom domaćih, ali Olimpic to nije uspio iskoristiti.

Veliku priliku za Radnik imao je Đurić u 52. minuti, a samo minut poslije Obradović je postigao sjajan gol iz voleja. Proslavio ga je na zanimljiv način, a posvetio ga je novorođenoj kćerki. U 71. minuti pogriješio je Čolić, a Ostojić se izborio za loptu i poslao je Jankoviću, koju je poslao u mrežu za 2:0.

U nastavku viđene su još dvije dobre prilike za Radnik. Prvo je Obradović ostavio loptu za Jankovića, koji je šutirao preko gola, da bi nakon toga opasan šut Đurića završio pored gola. Završeno je 2:0, a ovo je bila šesta uzastopna utakmica u kojoj Vukovi nisu postigli gol.

Autor: ScSport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});