fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Može li Marcel Hirscher do sedmog velikog kristalnog globusa?

Autor: Dnevno.ba

Austrijski skijaš Marcel Hirscher je uradio ono što do sada nije niko od kada se mjere vremena i rezultati u profesionalnom skijanju, a to osvajanje velikog kristalnog globusa šest puta zaredom (2012.-2017.). Sportista godine u Austriji za 2016. godinu je pored 6 velikih kristalnih globusa u svojoj karijeri u ovom period osvojio i 8 malih kristalnih globusa za najboljeg u određenoj disciplini (po 4 u slalomu i veleslalomu) čime je dokazao da je apsolutni kralj tehničkih disciplina.

Marcel u svojoj riznici medalja ima i 6 zlata i 3 srebra sa 3 Svjetska prvenstva (Schladming 2013., Beaver Creak 2015., St. Moritz 2017.), ali ono što mu je nedostajalo da bi postao apsolutni šampion je zlato sa Olimpijskih igara. Do sada je nastupio na Olimpijskim igrama u Vankuveru 2010. gdje je osvojio samo 5. mjesto u slalomu i 2014. godine u Sochiju, gdje je osvojio 2 mjesto i srebrnu medalju. Ipak na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Južnoj Koreji Marcel je postao Olimpijski šampion u veleslalomu i kombinaciji i tako kompletirao zlatne medalje sa velikih natjecanja.

Sasvim sigurno je da će Hirscher napasti veliki kristalni globus na utrkama koje se odrržavaju u završnici ove sezone, a da li će u tome uspjeti, i time usrećiti svoje fanove, korisnike kladionice, zavisi od njegove konkurencije. Sudeći po stručnjacima za kvote iz mzt, skijanje je postalo popularno kada je riječ o kladionicama. Ljubitelji online kladionica mogu se upustiti u brojne vrste oklada, naprimjer, pored konačnog pobednika tu je i plasman među top 3. Hirsher je na vrhu liste svake stranice sa kvotama za kladionice, što će reći da je klađenje na njegovu pobjedu prilično siguran ulog. Bez obzira na to, treba obratiti pažnju i na njegovu konkurenciju, koja može iznenaditi. Glavnom favoritu za osvajanje velikog kristalnog globusa bit će norvežanin Henrik Kristoffersen (23), koji je ove godine u odličnoj formi i „puše za vrat“ Hirscheru u obje discipline u svjetskom kupu kao i u generalnom poretku. Iako mlad, Kristoffersen ima dosta iskustva u trkama svjetskog kupa, kao i trkama svjetskog prvenstva i olimpijskih igara.

Da li će Marcel Hircsher osvojiti sedmu titulu najboljeg skijaša u jednoj sezoni ostaje nam da vidimo u mjesecu ožujku kada će se nakon trka u slovenskoj Kranjskoj Gori i norveškom Kvitfjelu završnica sezone održati u švedskom Areu, gdje ćemo saznati generalnog pobjednika za tekuću sezonu.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});