fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

MUSA: Uradili smo pravu stvar, vjerujem u podvig!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Jedan od najboljih bh. košarkaša u intervjuu za Al Jazeeru Balkans otkrio je da vjeruje u plasman na Mundobasket 2019.

Nakon reprezentativnih obaveza za Džanana Musu, predvodnika nove generacije bh. košarkaša, nije bilo predaha. Igrajući za zagrebačku Cedevitu, trostrukog uzastopnog šampiona Hrvatske, zabilježio je dva trijumfa u dva dana.

Jedan od najtalentiraniji mladih europskih košarkaša, 18-godišnji Musa pružio je briljantnu partiju u uvjerljivom trijumfu nad Mornarom iz Bara 99:74, postigavši 35 poena, što je njegov rekord u seniorskoj karijeri za Cedevitu. Sa Musom smo razgovarali o startu i šansama BiH u kvalifikacijama za Mundobasket, nastupima u aktualnom osvajaču duple krune u Hrvatskoj – Cedeviti, ovogodišnjem Eurobasketu i ličnim željama u igračkoj karijeri.

Koliko Vam znači pobjeda selekcije BiH nad Rusijom u kvalifikacijama za SP jer dosad nismo pobijedili velikog protivnika?
Sigurno da je to jedna od najvećih pobjeda bh. nacionalnog tima u historiji. Ta pobjeda nam otvara puno toga u narednom periodu i daje nam realne izglede da budemo među prve tri ekipe u ovoj fazi kvalifikacija. Uradili smo pravu stvar.

Da li ste očekivali trijumf nad četvrtoplasiranim timom sa ovogodišnjeg EP-a i što je bilo presudno za trijumf?
Uvijek vjerujem u kvaliteta ekipe za koju igram. Tako je u klubu, ali i u reprezentaciji. Nadali smo se pobjedi nad Rusima, jer smo znali njihove nedostatke. Selektor Duško Vujošević je ukazao na njih i mi smo prenijeli njegove zamisli na parket.

Kako komentirate poraz od Francuza i učinak od tri boda, te drugo mjesto u grupi E nakon dva kola kvalifikacija iza vodeće Francuske sa četiri boda?
Ovo je bila najlošije odigrana utakmica od kada je na mjestu selektora Vujošević. U dosadašnjem toku sezone Andrija Stipanović (centar košarkaške selekcije BiH i Cedevite) i ja odigrali smo blizu 30 utakmica, a još nije kraj polusezone. Termin je bio jako nezgodan i u velikom nizu utakmica mora se desiti povremeno loša. Međutim, iz ove dvije utakmice izvukli smo što smo htjeli i sada se borimo za prolaz u narednu fazu.

Koliko poznajete narednog rivala Belgiju, sa kojom igramo 22. veljače 2018. i da li je domaći teren naša najveća prednost?
Uvijek je domaći teren prednost za nas. Uživam da igram pred publikom u Bosni i Hercegovini, a vjerujem i ostali momci. Belgiju ćemo sigurno malo bolje upoznati u narednih nekoliko mjeseci, jer nismo imali priliku ranije.

Može li BiH iznenaditi i plasirati se na Svjetsko prvenstvo?
Naravno da može. Iznenađenja su moguća često, a nismo bili favorit ni protiv Rusije, pa smo uz maksimalan angažman svih igrača osvojili važne bodove. Pokazali smo da vrijedimo, no moramo se stalno dokazivati pošto je trnovit put do plasmana na Mundobasket. Biće potrebno puno truda da ostvarimo podvig i prvi put izborimo nastup na najjačoj svjetskoj smotri.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});