fbpx

Na dan izricanja presude Zdravko Mamić zbrisao na “hodočašće” u Međugorje!

Autor: Dnevno.ba

MEĐUGORJE - Zdravko Mamić, kojemu će u srijedu na Županijskom sudu u Osijeku biti izrečena nepravomoćna presuda, javio se u utorak za Dnevnik Nove TV - iz Međugorja.

Tvrdi da nije u bijegu već da sutra očekuje oslobađajuću presudu, ali da neće biti na njezinom izricanju. I dalje tvrdi da nije kriv.

– Upravo sam ovog trenutka krenuo na brdo ukazanja u Međugorju. To znači da se sutra neću pojaviti na izricanju presude u Osijeku. Očekujem da budem oslobođen jer je tijekom postupka nepobitno utvrđeno da ono što se stavlja ne teret i meni i mojim drugim prijateljima jednostavno nije dokazano, odnosno upravo je suprotno dokazano da smo čisti, rekao je Mamić.

Na upit je li u bijegu, Mamić je odgovorio:

– Pa naravno da je ovo moj privremeni odlazak u Međugorje, ne razumijem od čega bih ja bježao.

Odgovorio je i na pitanje vraća li se u Hrvatsku i kada:

– Pa kad budem htio, kada budem imao vremena, kada mi budu obaveze dozvoljavale, odgovorio je Mamić.

Savjetnik Dinama u međuvremenu je objavio i status na Facebooku, uz koji je objavio i dvije fotografije sebe iz Međugorja.

– Dragi moji, u iščekivanju objave presude u procesu koji se vodi protiv mene i mojih suradnika ovu sam večer odlučio provesti u miru i promišljanju na meni najljepšem mjestu – Brdu ukazanja u Međugorju. U posljednja 24 sata moje objave je vidjelo više od 1 100 000 korisnika, primio sam 3857 poruka podrške na Facebooku, te mnoštvo poziva, blagoslova i privatnih poruka na koje ne stignem sve odgovoriti, ali vam se na svakoj iskreno zahvaljujem. Želim da znate da mi je vaša podrška snaga, te da vas neću iznevjeriti, a isto očekujem i od hrvatskog pravosuđa koja sutra mora donijeti jedinu moguću ispravnu odluku – oslobađajuću presudu!, napisao je u statusu.

On je u ponedjeljak navečer održao izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj je objavio navodnu SMS prepisku koja, prema njemu, dokazuje da su se protiv njega urotili bivši glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan, ravnateljica Uskoka Tamara Laptoš i jedan od osječkih sudaca.

DORH je njegove optužbe odbacio.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI