fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Neymar i Firmino “srušili” Hrvatsku na Anfield Roadu

Autor: Dnevno.ba

LIVERPOOL - Desetak dana pred početak Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji prijateljsku utakmicu u Liverpoolu odigrali su Brazil i Hrvatska, a Brazilci su opravdali ulogu favorita pobijedivši 2:0, iako Hrvatska i nije ostavila loš dojam.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić je u utakmicu krenuo bez nedovoljno spremnoga Mandžukića, ali i sa Vidom na lijevom boku, te Perišićem i Rebićem na krilnim pozicijama. S druge pak strane, brazilski izbornik Tite ostavio je isto tako lakše ozljeđenog Neymara na klupi za pričuve, dok Renato Augusto i Douglas Costa uopće nisu bili u kombinaciji za utakmicu.

Prvu priliku imala je Hrvatska u 13. minuti kada je Modrić ubacio iz kuta, a Lovren glavom šutirao malo pored gola i zapravo na svome stadionu propustio zabiti gol najtrofejnijoj reprezentaciji svijeta.

Igrala se 15. minuta kada je Hrvatska na nekih 35 metara od suparničkoga gola presjekla loptu, potom je uslijedio udarac Kramarića s nekih 20-tak metara, ali Alisson uz manje poteškoće ipak zaustavlja njegov udarac.

Coutinho je u 23. minuti pokušao iz okreta s nekih 20 metara, no njegov udarac je završio poprilično iznad Subašićevog gola.

Rebić je u 29. minuti s lijeve strane lijepo proigrao Perišića, međutim ovaj je u punom naletu na nekih deset metara daleko od gola promašio loptu pa je i ta prilika otišla u nepovrat. Willian je na drugoj strani u 31. minuti ubacio neugodnu loptu u peterac Hrvatske, ali je Badelj to očistio, a u nastavku akcije udarci Paulinha sa 18 metara bivaju u dva navrata blokirani.

Modrić je u 38. minuti izgubio loptu, uslijedila je kontra Gabriela Jesusa, pa je Perišić bio primoran rušiti brazilskoga kapetana, te je opravdano dobio žuti karton.

Na otvaranju drugog poluvremena odmah je ušao Neymar i to je logično izazvalo oduševljenje prisutne publike. Krenuo je i lagani brazilski pritisak, pa je u 51. minuti Willian imao dobro ubacivanje pred gol, ali je Lovren očistio izbacivanjem u korner da bi nakon toga Marcelo pokušao s dobrih 30-tak metara, ali je to “fijuknulo” uz vratnicu hrvatskoga gola.

Prvu veliku priliku i u nastavku je ipak imala Hrvatska, Rebić je u 58. minuti efektno pokušao glavom, ali je Alisson još ljepše obranio i spasio svoju momčad. Potom su zaredale izmjene s obje strane, pa je i Modrić u 58. minuti otišao na klupu, a zaigrao Kovačić.

U 69. minuti na sceni je Neymar, koji nakon krasne akcije Brazila kroz središnji dio terena ulazi u šesnaesterac s lijeve strane, vara trojicu hrvatskih igrača, a potom neobranjivo od gredu pogađa Subašićev gol za vodstvo Titeove momčadi od 1:0.

Nakon vodećeg gola Brazilci su igrali nešto lakše, kao da su skinuli određeni “teret”, no nije ni Hrvatska bila u nekom podređenom položaju. U 79. minuti Rakitić je po drugi put na utakmici faulirao Neymara i zaradio javnu opomenu, no Neymarovo podizanje s travnjaka u oba navrata je završilo zagrljajem s bivšim klupskim suigračem.

Neymar je imao još jedan pokušaj iz slobodnog udarca u 86. minuti kada je gađao malo pored vratnice, iako je Subašić bio na toj lopti. I kada su svi očekivali posljednji sučev zvižduk u trećoj od tri minute produžetka Roberto Firmino je prekrasno utrčao iz drugoga plana prevarivši Tina Jedvaja, a potom efektno prebacio i Subašića za konačnih 2:0.

LIVERPOOL – Stadion Anfield Road. Gledatelja: 54.000. Sudac: Michael Oliver (Engleska). Prijateljska utakmica: Hrvatska – Brazil 0:2 (0:0). Strijelci: 0:1 Neymar (69), 0:2 Firmino (90+3). Žuti kartoni: Kramarić, Perišić i Rakitić (Hrvatska), Fernandinho (Brazil).

HRVATSKA (4-2-3-1): Subašić – Vrsaljko (od 87. Jedvaj), Lovren, Ćorluka (od 52. Ćaleta-Car), Vida, Badelj (od 61. Brozović), Rakitić (od 83. Bradarić)- Rebić (od 64. Pjaca), Modrić (od 58. Kovačić), Perišić – Kramarić. Izbornik: Zlatko Dalić.

BRAZIL (4-3-3): Alisson Becker – Danilo, Thiago Silva, Miranda (od 65. Marquinhos), Marcelo (od 60. Filipe Luis) – Paulinho, Casemiro, Fernandinho (od 46. Neymar) – Willian (od 82. Taison), Gabriel Jesus (od 60. Firmino), Coutinho (od 81. Fred). Izbornik: Tite.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});