fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Nigerija na krilima Muse prizemljila Islanđane

Autor: Dnevno.ba

VOLGOGRAD - Hrvatska kao prvoplasirana momčad skupine D ide u osminu završnice Svjetskoga prvenstva. Nigerija je slavila 2:0 nad Islandom i također stekla dobre izglede za prolaz dalje, pa više Hrvatsku u ovoj skupini nitko ne može sustići.

Islanđani su bili bolja momčad u prvih 45 minuta, a da će tako biti dali su naslutiti već u 3. minuti kada je Gyfli Sigurdsson iz slobodnjaka s nekih 25 metara dosta dobro šutirao, a vratar Uzoho loptu izbacio u korner. U 7. minuti isti akteri na sceni pošto Sigurdsson izlazi sam na nigerijskoga vratara, ali slabo šutira, pa nema promjene rezultata.

U 15. minuti jedna gužva pred islandskim golom, no Musa tu situaciju ne koristi, baš kao što ni Islanđani u 21. minuti ne koriste gužvu na drugoj strani kada je pokušaj Gislasona izblokiran.

Završnica prvoga dijela donijela je nova uzbuđenja pred nigerijskim golom, ponajprije nakon ubačaja Gyfli Sigurdssona iz prekida, Finnbogason je na pet metara zahvatio loptu, ali nedovoljno precizno pa je umjesto u mreži završila u gol autu.

Nastavak susreta je međutim započeo krasnom akcijom Nigerijaca i vodećim zgoditkom u 49. minuti. Oduzeli su loptu prilikom islandskog ubačaja iz auta pred gol Nigerije, uslijedila je brza transformacija, Moses je u svome stilu probio desnu stranu i ubacio u šesnaesterac a tamo genijalno Ahmed Musa primio loptu i jednako tako lijepo pogodio rašlje islandskoga gola za vodstvo Rohrove momčadi od 1:0.

U 65. minuti je pokušao i Moses, lijep udarac je bio to, ali je lopta ipak otišla pokraj gola. Gislason je pak u 68. minuti na drugoj strani lijepo primio loptu na 25-26 metara od gola, povukao zatim par metara loptu naprijed i odapeo, ali bez prave preciznosti.

Nigerijski stoper, 190 cm visoki Balogun, u 72. minuti se priključio napadau, te nakon ubačaja iz kornera pokušao glavom, a Islanđani su uistinu imali sreće pošto je lopta prohujala iznad grede njihovoga gola.

Strijelac Musa je u 74. minuti milimetarski bio nadomak drugoga gola, jer je raspalio loptu sa 17 metara, išlo je to po sredini gola, ali neuhvatljivo za Halldorssona, no na njegovu sreću ispriječila se greda pa je ostalo 1:0.

Ali ne previše dugo, jer nepunih minutu kasnije ispucana je jedna duga lopta u polje Islanđana, a upravo ju je Musa prihvatio na lijevome krilu, te se kao šilo probio u suparnički šesnaesterac, legao vratara, a potom pored dvojice suparničkih igrača na gol crti ipak provukao na željeno mjesto i tako svojoj reprezentaciji osigurao veliku prednost.

Islanđani su dobili veliku priliku u 81. minuti da smanje zaostatak, jer je sudac nakon video analize dosudio kazneni udarac zbog prekršaja nad Finnbogasonom, međutim Gyfli Sigurdsson je šutirao preko gola mladoga Uzoha, pa je ostalo tih nigerijskih 2:0.

Finnbogason je u 88. minuti primio novu loptu u protivničkom šesnaestercu, iskosa s lijeve strane, ali je šutirao svojom lošijom lijevom nogom, pa je Uzoho i to obranio.

VOLGOGRAD – Stadion Volgograd Arena. Gledatelja: 40.900. Sudac: Matthew Conger (Novi Zeland). Utakmica 2. kola skupine D SP-a: Island – Nigerija 0:2 (0:0).Strijelac: 0:1 Musa (49), 0:2 Musa (75). Žuti kartoni: Idowu (Nigerija).

ISLAND (4-4-2): Halldorsson – Saevarsson, Arnason, R. Sigurdsson (od 65. Ingason), Magnusson – Gislason, Gunnarsson (od 87. Skulason), G. Sigurdsson, Bjarnason – Boedvarsson (od 71. B. Sigurdsson), Finnbogason. Izbornik: Heimir Hallgrimsson.

NIGERIJA (3-5-2): Uzoho – Balogun, Troos-Ekong, Omeruo – Moses, Ndidi, Mikel, Etebo (od 90. I, Idowu(od 46. Ebuehi) – Musa, Iheanacho (od 85. Ighalo). Izbornik: Gernot Rohr.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});