fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Nikad jača SEHA liga pravi test za Izviđač

Autor: Ljubuški.info

LJUBUŠKI - Rukometaši aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine, sastav ljubuškog Izviđača koji je nakon jedanaest godina klubu donio titulu, a poslije tri godine prekinuo apsolutnu dominaciju banjolučkog Borca, je započeo pripreme za novu sezonu i izazov igranja SEHA lige u njenom najkvalitetnijem izdanju dosad.

Skauti su započeli s radom u Ljubuškom, ali zasad nisu u kompletnoj postavi.

“Nisu se svi odazvali, imamo puno igrača koji su na priprema reprezentacije Hrvatske kao Mandić, Šarac, Ereš, Raguž, dok Čirjak nije došao jer je virozan. Ostali su se odazvali. U prvom dijelu se nećemo moći kompletirati jer kadeti i juniori Hrvatske igraju europska prvenstva. Tek poslije 28. srpnja ćemo biti u punom sastavu”, kaže trener Zdenko Grbavac koji je iznio i plan priprema:

“Prvi tjedan ćemo raditi u Ljubuškom, potom sedam dana na Kupresu. Slijedi odigravanje dvije prijateljske utakmice sa Zrinjskim, dok ćemo od 23. do 28. kolovoza igrati turnir u Doboju. Do starta SEHA lige ćemo odigrati i test utakmice s Kaštelom i ponovno Zrinjskim.”

U ljubuškoj momčadi su radili male korekcije u igračkom kadru pa će Josip Ereš od sljedeće sezone nositi dres Zagreba s kojim je potpisao ugovor na četiri godine. S druge strane kao zamjenu su doveli Darija Raguža (1998. godište), desno krilo iz Metkovića koji je i kadetski reprezentativac Hrvatske, te u svoje redove vratili i golmana Josipa Kvesića koji je prošle sezone igrao u Đakovu.

Na poziciju desnog vanjski, gdje su dosad imali samo Matea Rodina, je dogovoren angažman Ivana Čirjaka (1992. godište) iz Zadra, a koji je prethodne dvije sezone igrao u Grčkoj. Time su i solidno proširili rotaciju, a što će biti vrlo važno za utakmice s jakim protivnicima.

“Pitanje pivota još nije riješeno, ali je u fazi pregovora”, kazao je Zdenko Grbavac o preostaloj poziciji na koju u klubu planiraju dovesti pojačanje.

Nikad jača SEHA liga

U SEHA ligi konkurencija nikad nije bila jača. Ligu sa deset klubova su popunili slovenski Celje i Gorenje. Naslov prvaka će braniti mađarski Veszprem, a pored njih će nastupiti još dva kluba s velikim ambicijama u Ligi prvaka, Vardar i Zagreb. Ostali sudionici su Metalurg, Nexe, Meškov, Tatran i naš Izviđač.

“Nemamo velikih očekivanja po pitanju rezultata, ali mislim da ćemo barem na domaćem terenu svakome biti težak plijen. Naši mladi igrači su dominirali u Premijer ligi, ovo je stepenica više i vidjet ćemo tko je od njih sazrio za ovo. SEHA liga će im biti pravi test”, komentirao je Grbavac.

Autor: Ljubuški.info
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});