fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Zatvorska kazna prijeti i finalistima Lige prvaka, Luki Modriću i Dejanu Lovrenu!

Autor: Željka Orešković

ZAGREB - Zdravko Mamić nepravomoćno je osuđen na šest i pol godina zatvora, a mora i vratiti 52 milijuna kuna. Presudu je dočekao i BiH, gdje je otputovao u utorak, a od kuda se ne misli vratiti u Hrvatsku sve do izricanja pravomoćne presude.

Inače, Zdravko Mamić ima dvojno državljanstvo, odnosno hrvatsko i ono BiH, koja ne izručuje vlastite državljane. Nakon procedure izdavanja međunarodnog i europskog uhidbenog naloga, ostaje mogućnost i da kaznu služi upravo u susjednoj državi.

Osuđujuća presuda odjeknula je i u svijetu, a više nego Mamiću, pažnje je posvećeno Lovrenu i Modriću, koji su svjedočili o transferima, odnosno točki optužnice koja je Mamića teretila za izvlačenje novca preko njih. Točnije, sumnjalo se da je inkasirao 50 posto od Lovrenovog transfera iz Dinama u Lyon, koji je sve ukupno vrijedio 10 milijuna eura. Ista situacija je i u Modrićevom slučaju, čiji je transfer iz Dinama u Tottenham vrijedio 16.5 milijuna funti.

Naime, Modrić je već osuđen, a Lovren bi trebao biti svakog časa i to zbog krivokletstva. Podsjećamo, Lovren je mijenjao iskaz, a Modrić je zamijenio datume potpisivanja aneksa ugovora te je pred sudom govorio da se ne sjeća detalja.

Kada bi reprezentativci bili osuđeni za kazneno djelo krivokletstva, prijetila bi ima zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Autor: Željka Orešković
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});