fbpx

Nova pobjeda Željezničara protiv Širokog Brijega

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Nogometaši željezničara pridružili su se Krupi, Slobodi i Zvijezdi 09 kao četvrti polufinalist Kupa BiH za sezonu 2017/18. Oni su nakon gostujućih 1:0 dobili i uzvratni dvoboj protiv Širokog Brijega, ovaj put na Grbavici sa 2:0, te posve zasluženo izborili daljnji prolaz.

Željezničar je već u 7. minuti poveo 1:0 golom Jovana Blagojevića koji je pogodio s nekih 18 metara, a nakon što je gostujuća obrana loše očistila jednu situaciju ispred svoga gola, odnosno nisu na najbolji način iznijeli loptu, pa kako to često biva uslijedila je kazna, odnosno vodeći gol Željezničara.

Nastavio je domaćin s boljom igrom, pa je tako Zakarić u 16. minuti dobro ubacio iz kornera, ali njegovi suigrači nisu najbolje reagirali pred suparničkim golom pored ponovno smušene širokobriješke obrane. Blagojević je u 23. minuti dubinskom loptom proigrao Ubiparipa, kojem ona ipak bježi i Bilobrk pravovremenim istrčavanjem je kupi.

Ramović je u 28. minuti izvrsno proigrao Ubiparipa koji je gađao suprotni kut, ali nije pogodio. Nakon toga se napokon gosti bude, pa u 29. minuti Lončar iskosa s desne strane istrčava sam pred Kjosevskog, ali vratar domaćih odlično brani.

Minutu kasnije Lončar lijepo ubacuje, ali zakarić glavom iz svog peterca izbacuje loptu u udarac iz kuta. Širokobriježani su u 40. minuti odigrali odličnu akciju kroz središnji dio terena, no na kraju je pri udarcu sa 7-8 metara udaljenosti izblokiran Bernardo Matić.

Strateg domaćih je na početku drugog poluvremena izvršio izmjenu ubacivši Kajkuta umjesto Ubiparipa, a nakon 6-7 minuta igre u tom nastavku mijenjali su i gosti, pa je umjesto Barabana priliku dobio Wagner.

Nedugo nakon toga Željo je udvostručio prednost. Zakarić je na desnoj strani izvrsno “izvrtio” Barišića, uslijedio je centaršut na drugu vratnicu gdje utrčava Zec i glavom pogađa pored Bilobrka za 2:0.

Nakon tog drugog gola postalo je jasno da gosti teško mogu bilo što promijeniti, shvatio je to i Sablić, pa su priliku za igru dobili i mladi Jurić, odnosno desetak minuta kasnije Miličević, dok su igru napustili Baša, za kojeg smo tek pri izlasku s terena spoznali da je i on bio akter ovog dvoboja, te Marković, koji očigledno nije bio najspremniji za ovu utakmicu, ali je ipak dobio priliku od prve minute.

Upravo je Ivan Miličević u 74. minuti kreirao veliku priliku za goste, međutim Lončar očigledno nije imao svoj dan, pa je iz sjajne pozicije s 10-11 metara udaljenosti gađao iznad gola domaćih. U samoj završnici domaćini su zabili još jedan gol, no suci su ga poništili iako nismo sigurni kako je to bila ispravna odluka, pa je ostalo 2:0.

SARAJEVO – Stadion Grbavica. Sudac: Dragan Petrović (Banja Luka). Uzvratna utakmica četvrtzavršnice Kupa BiH: Željezničar – Široki Brijeg 2:0 (1:0). Strijelci: 1:0 Blagojević (7), 2:0 Zec (54). Žuti kartoni: Projić i Stevanović (Željezničar) / Kožul (Široki Brijeg).

FK ŽELJEZNIČAR: Kjosevski – Stevanović, Graovac, Bogičević, Projić, Blagojević, Hajdarević (od 62. Elsner), Ubiparip (od 46. Kajkut), Zakarić, Zec (od 74. Žerić), Ramović. Šef stručnog stožera: Admir Adžem.

NK ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk – Kožul, Bralić, Barišić, Matić, Marković (od 65. Miličević), Ćorluka, Begonja, Lončar, Baraban (od 52. Wagner), Baša (od 55. Jurić). Šef stručnog stožera: Goran Sablić.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI