fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Novim okršajem Barce i Juvea večeras počinje Liga prvaka

Autor: Dnevno.ba

BARCELONA - Europski klasik između Barcelone i Juventusa na Nou Campu središnji je događaj prve noći nove sezone 2017/18. Lige prvaka, njenog 26. izdanja pod novim imenom, odnosno 63. izdanja od nastanka Europskog kupa. Spektakl na startu odlična je uvertira za još jednu utrku od koje nogometni svijet ponovo ima velika očekivanja, piše Klix.ba.

Titulu ponovo brani Real Madrid. Ponovo, jer Galacticosi su jedini klub u eri Lige prvaka koji je obranio naslov. Pod budnim okom Zinedinea Zidanea sjajni Madriđani osvojili su Europu u sezonama 2015/16. i 2016/17. čime su potvrdili da su najbolji tim Starog kontinenta.

Posljednji tim prije Real Madrida koji je obranio naslov Lige prvaka bio je Milan, a to je učinio 1990. godine dok se natjecanje još uvijek zvalo Europski kup. Real će u ovoj sezoni tragati za uspjehom Bayerna iz Münchena, posljednjeg kluba koji je tri puta uzastopno osvajao Europski kup, današnju Ligu prvaka. Bayern je to učinio od 1974. do 1976. godine.

Real i PSG favoriti, Englezi dolaze s pet predstavnika

Točka na ovu sezonu bit će stavljena na Olimpijskom stadionu u Kijevu gdje će se 26. svibnja 2018. godine odigrati finale.

Prema kladionicama, Real Madrid je favorit za osvajanje titule i u ovoj sezoni, a ukoliko uspije u tome, to će mu biti čak 13. titula europskog prvaka. Iza Reala je Paris Saint-Germain koji i dalje vozi na “arapski pogon”. Pogon uz pomoć kojeg je i stigao na mjesto drugog favorita, jer Parižani su ovog ljeta raspametili sportsku javnost dovodeći Neymara za 222 milijuna eura i Kyliana Mbappea na posudbu koja će se narednog ljeta pretvoriti u transfer vrijedan oko 180 milijuna eura. Ta dva transfera lansirali su PSG u vrh favorita za osvajanje titule Lige prvaka.

Iza PSG-a slijede Bayern München, pa onda Barcelona. Zatim su tu Manchester City i Manchester United, pa tek onda finalista iz prošle sezone i sezone 2014/15. Juventus. Krug od 11 favorita zatvaraju Atletico Madrid, Liverpool, Borussia Dortmund i Tottenham.

Zemlja s najviše predstavnika u ovoj sezoni Lige prvaka je Engleska čiju će čast braniti povratnici Chelsea i Liverpool, Tottenham, Manchester City i Manchester United koji je “ulaznicu” za ovu sezonu dobio osvajanjem Evropske lige prošle sezone, napominje Klix.ba.

Džeko, Pjanić, Šimunović i Šehić nastupaju večeras

Bosnu i Hercegovinu u ovoj sezoni Lige prvaka predstavlja pet igrača. Edin Džeko večeras u dresu Rome dočekuje neugodni Atletico Madrid, dok će Miralem Pjanić biti sudionik spektakla na Nou Campu gdje će njegov Juventus gostovati Barceloni.

Debi u Ligi prvaka imat će Ibrahim Šehić, a debitira i njegov Qarabag. Na otvaranju će predstavnik Azerbajdžana imati “nemoguću misiju”, jer putuje u London na noge engleskom prvaku Chelseaju.

Večeras nastupa i Jozo Šimunović koji će sa Celticom na Celtic Parku dočekati skupocjeni PSG.

Svoje prve minute u Ligi prvaka sutra očekuje Jasmin Mešanović koji je ovog ljeta prešao iz Zrinjskog u Maribor. Prvak Slovenije će dočekati ruskog predstavnika Spartak iz Moskve.

Grupa A

Manhcester United – Basel (20:45 sati)
Benfica – CSKA Moskva (20:45 sati)

Grupa B

Celtic – PSG (20:45 sati)
Bayern Minhen – Anderlecht (20:45 sati)

Grupa C

Roma – Atletico Madrid (20:45 sati)
Chelsea – Qarabag (20:45 sati)

Grupa D

Barcelona – Juventus (20:45 sati)
Olympiacos – Sporting Lisabon (20:45 sati)

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});