fbpx

OKBiH: Predstavljanje olimpijskog bh. tima

Autor: Fena

SARAJEVO - Jedanaest bosanskohercegovačkih sportaša, sudionika olimpijskih igara u Rio de Janeiru, bit će službeno predstavljeno danas u Olimpijskom komitetu BiH.

Bosna i Hercegovina na olimpijadi će imati najbrojniji tim u povijesti. Boje BiH branit će atletičari Amel Tuka, Hamza Alić, Kemal Mešić, Mesud Pezer, Lucija Kimani, teniseri Damir Đumhur i Mirza Bašić, plivači Amina Kajtaz i Mihajlo Čeprkalo, džudistkinja Larisa Cerić i streljačica Tatjana Đekanović.

Uz sportaše u Rio će putovati i njihovi treneri, a olimpijsku delegaciju činit će 24 osobe.

– Amel Tuka je cijelom timu dao na raspolaganje svog profesionalnog masera, tako da ćemo prvi put biti kompletna olimpijska delegacija sa svim prtećim sadržajima – kazao je generalni izbornik OKBiH Said Fazlagić.

Prvi put Bosna i Hercegovina na olimpijadu odlazi s velikim ambicijama, uključujući osvajanje medalje. Najviše se očekuje od atletičara Amela Tuke te džudistkinje Larise Cerić.

Prvi put na olimpijadi će biti i dva bh. tenisača, nakon što je pozivnicu dobio Mirza Bašić.

Predstavnicima medija danas će se pored olimpijaca obratiti i predsjednik OKBiH Marijan Kvesić, potpredsjednici Siniša Kisić i Izet Rađo te generalni sekretar i šef misije Said Fazlagić.

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI