fbpx

Penal presudio pobjednika uvodnog dvoboja 9. kola Premijerlige BiH

Autor: Dnevno.ba

TUZLA - U susretu 9. kola Premijerlige Bosne i Hercegovine, Sloboda je na Tušnju svladala Čelik minimalnim rezultatom 1:0. Tuzlaci su do četvrtog ovosezonskog trijumfa došli potpuno zasluženo, a jedini pogodak na susretu postigao je Antonio Vidović u 59. minuti iz kaznenoga udarca.

Prvo poluvrijeme proteklo je u apsolutnoj dominaciji tuzlanske momčadi, dok su se Zeničani orjentirali na kontra napade. Na prva uzbuđenja čekalo se do 13. minute, kada je Husejinović odlično probio po desnoj strani, ali na njegov prizemni ubačaj u sredinu, nitko nije natrčao od nogometaša Slobode. Već u narednom napadu Sloboda je prijetila preko lijeve strane, ali je Vidović zakasnio na ubačaj Ivetića.

Vidović je u 18. minuti oprobao udarac s dvadesetak metara, ali vratar Čelika Ružić bio je siguran. Isti igrač propustio je priliku u 32. minuti, kada mu je udarac iz velike udaljenosti sjajno obranio Ružić i loptu skrenuo u korner, piše ScSport.ba.

Nakon kornera domaći su tražili penal jer su smatrali da je lopta pogodila u ruku jednog od igrača zeničkog kluba, ali glavni sudac Admir Šehović samo je odmahnuo rukom.

Do kraja poluvremena Vidović i Husejinović ponovo su prijetili, ali nisu bili precizni. S druge strane Okić je u posljednjim trenucima prvog dijela mogao do gola, ali je vratar Slobode Vukliš spasio svoj tim. Zanimljivo, ni deveti put ove sezone nogometaši Slobode nisu uspjeli postići pogodak u prvom poluvremenu.

U drugo poluvrijem gosti su ušli dosta otvorenije, nekoliko puta Zeničani su opasno prijetili. A onda, igrala se 58. minuta, Karamatić je naivno faulirao Beganovića u šesnaestercu, a glavni sudac pokazao je na penal. Siguran izvođač bio je Vidović.

U 65. minuti dogodila se pomalo bizarna situacija. Glavni sudac Šehović povrijedio je ruku i nije mogao nastaviti suditi dvoboj, a njega je zamijenio četvrti sudac Adis Mulahasanović. Do kraja susreta na obje strane viđeno je još po nekoliko prilika, ali su mreže ostale mirovati.

U narednom kolu Sloboda dočekuje GOŠK, dok će Čelik ugostiti Tuzla City.

TUZLA – Stadion Tušanj. Gledatelja: 2.500. Sudac: Admir Šehović (Sarajevo). Strijelac: 1:0 Vidović (59-11m). Žuti kartoni: Alispahić (Sloboda).

FK SLOBODA: Vukliš, Adžem, Pršeš (od 78. Vasiljević), Husejinović (od 90+2. Pirić), Baraban, Ivetić, Beganović, Vidović, Alispahić (od 89. Salihović), Zukić, Ignjatović. Šef stručnoga stožera: Zlatan Nalić.

NK ČELIK: Ružić, Livaja, Dedić, Okić (od 83. Dilaver), Karamatić, Grahovac, Mehić, Jamak (od 83. Nikolić), Miletić, Jazvin (od 68. Alispahić), Jurina. Šef stručnoga stožera: Adnan Ornek.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI