fbpx

PL BiH: Derbi susreti u Krupi na Vrbasu i Doboju kod Kaknja

Autor: Dnevno.ba

ZENICA - Nogometni premijerligaši se bude iz "zimskog sna", odnosno u vikendu pred nama kreću u nastavak "žetve" prvenstvenih bodova.

Mostarski Zrinjski je jesenas najbolje “žeo”, pa “Plemići” s pobjedničkim ambicijama idu i u Zenicu gdje će “davljeniku” Čeliku nastojati dodatno otežati borbu za očuvanje premijerligaškog statusa. Pod vodstvom novog trenera Ivice Barbarića Mostarci priželjkuju puni plijen, međutim i domaćini vjeruju kako su u pripremama dobro radili, te se nadaju pozitivnom rezultatskom ishodu.

Nogometaši drugoplasiranog Sarajeva na četiri su boda zaostatka iza Zrinjskog i realno najozbiljnija prijetnja, a za nastavak tih njihovih šampionskih nadanja nužno je domaće slavlje nad Vitežanima.

Željezničar će gostovati kod Krupe i to je zapravo sudar izravnih suparnika u borbi za “Ligu za prvaka”, odnosno očuvanje trenutnog statusa pošto su i jedni i drugi unutar vodećih šest, a najbliži toj vodećoj šestorki su nogometaši Širokog Brijega koji priželjkuju gostujuću pobjedu u Banja Luci gdje će ih ugostiti Metalleghe. Time bi momčad s Pecare ostala u toj utrci, dok bi u suprotnom njihovi izgledi bili poprilično umanjeni.

Sloboda je na tri boda ispred Širokog Brijega, međutim Tuzlacima slijedi gostovanje kod Mladosti u Doboju kod Kaknja, a to uopće nije lagana zadaća, bez obzira što su Mladostašima izgledi za proboj među šest prvoplasiranih takorekuć minimalni.

Radniku je u Bijeljini neophodna pobjeda nad Olimpicom kako bi i oni došli na korak do ostvarenja primarnog cilja u tekućoj sezoni, a to je i u njihovom slučaju plasman u “Ligu za prvaka”, dok bi gostima i bod bio dobra lovina u toj njihovoj borbi za opstanak.

Raspored 19. Kola

Subota, 25. veljače:
BIJELJINA: Radnik – Olimpica (Sudac: Goran Paradžik – Ljubuški; 14.00)
DOBOJ KOD KAKNJA: Mladost – Sloboda (Sudac: Edin Jakupović – Bihać; 14.00)
BANJA LUKA: Metalleghe BSI – Široki Brijeg (Sudac: Tomislav Čuić – Tomislavgrad; 14.30)
ZENICA: Čelik – Zrinjski (Sudac: Ognjen Valjić – Banja Luka; 17.00)

Nedjelja, 26. veljače:
SARAJEVO: Sarajevo – Vitez (Sudac: Dragan Petrović – Banja Luka; 13.00)
KRUPA NA VRBASU: Krupa – Željezničar (Sudac: Elvis Mujić – Banovići; 14.30)

Poredak:
Zrinjski 38, Sarajevo 34, Željezničar 32, Krupa i Radnik 30, Sloboda 29, Široki Brijeg 26, Mladost 22, Vitez 20, Metalleghe BSI 15, Čelik i Olimpic 9 bodova.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI