fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
FOTO: Ante Barbarić

PL BiH: Hoće li Radnik imati “milosti” prema Borcu, hoće li Drina “zapapriti” i Širokobriježanima?

Autor: D. Ivanković

TUZLA - Hoće li to biti kolo konačne odluke ili ćemo ipak pričekati na posljednje prvenstveno kolo, odnosno završnih 90 minuta tekućeg Prvenstva kako bi dobili odgovore na glavne upite? Kako bilo da bilo sve utakmice 29. Kola Premijerlige BiH igraju se ove subote s početkom u 17 sati, a derbi je na programu u Tuzli gdje se sastaju drugoplasirana Sloboda i trećeplasirano Sarajevo.

Tuzlaci još uvijek sanjaju titulu prvaka, a prvi preduvjet za produžetak nade i sustizanje 4 boda zaostatka u odnosu na vodeći Zrinjski jesu pobjeda protiv aktualnog prvaka Sarajeva, te posrtanje “Plemića” u Kaknju. Sloboda je ostala kratkih rukava u dva posljednja domaća nastupa doživjevši poraze od Širokog Brijega i Drine, a taj možebitni treći bio bi posebno bolan, zapravo frustrirajući, jer bi im u konačnici mogao odnijeti i plasman u Europu, a ovako su još uvijek u borbi za obje titule.

“Bordo” momcima također treba pobjeda, jer u slučaju da je ne ostvare a Širokobriježani dobiju oba svoja susreta do kraja sezone Sarajevo bi palo na četvrtu poziciju i po pitanju plasmana na europsku scenu iščekivalo epilog finala Kupa između Slobode i Radnika.

Širokobriježani za početak trebaju donijeti puni plijen iz Zvornika, što se na prvi pogled doima realnim, no ukoliko Zvorničani budu motivirani kao nedavno na Tušnju gostima se možda i ne piše najbolje!

Vodeći Zrinjski je gost u Kaknju i pobjedom protiv Mladosti osigurao bi titulu prvaka, ali i bez toga ukoliko Sloboda ne osvoji više bodova protiv sarajeva nego oni protiv spomenute Mladosti.

Željezničar teoretski također još može u Europu, no uz dvije njihove pobjede morao bi se dogoditi bar jedan kiks Širokobriježana, te Slobodin trijumf nad radnikom u finalnim susretima Kupa BiH. Prva prepreka nije uopće strašna, jer se radi o srazu na Grbavici s otpisanim Rudarom, međutim Željo toliko ovisi o drugima da mu se uistinu ne piše dobro.

Velež i Čelik su stari dobri poznanici, međutim ovom prilikom igraju samo prestiža radi. Sada i tko zna kada opet i gdje? Travničani su također ispali iz društva najboljih, pa je utakmica na Otoci s Olimpicom za njih samo jedan izlet u naš glavni grad, međutim što se tiče “Vukova” oni su se vratili u igru za opstanak, a pobjedom protiv “Vezira” svakako su korak bliže ostvarenju tog cilja.

Oni su jedan od četiri kluba koji se bore za dvije preostale pozicije u društvu najboljih, a dva konkurenta u toj borbi ove subote međusobno igraju. Naime, Vitežani dočekuju Slaviju, pa iako su bod ispred ovog suparnika sumnjamo kako bi ih neodlučen ishod zadovoljio! Borac će u goste Radniku koji je mislima već u Kup utakmicama sa Slobodom, pa je objektivno to šansa za Banjalučane, no što se njih tiče situacija im je takva da im i dvije pobjede u dva preostala nastupa ne garantiraju opstanak u društvu najboljih.

Parovi 29. Kola (subota, 17.00)
ZVORNIK: Drina – Široki Brijeg (Sudac: Vedran Zovko – Mostar)
SARAJEVO: Olimpic – Travnik (Sudac: Ilija Živković – Orašje)
TUZLA: Sloboda – Sarajevo (Sudac: Dragan Skakić – Gradiška)
KAKANJ: Mladost – Zrinjski (Sudac: Irfan Peljto – Sarajevo)
MOSTAR: Velež – Čelik (Sudac: Antoni Bandić – Grude)
SARAJEVO: Željezničar – Rudar (Sudac: Emir Spahalić – Mostar)
VITEZ: Vitez – Slavija (Sudac: Elvis Mujić – Banovići)
BIJELJINA: Radnik – Borac (Sudac: Tomislav Čuić – Tomislavgrad)

Poredak:
Zrinjski 63, Sloboda 59, Sarajevo 57, Široki Brijeg 55, Željezničar 53, Radnik 45, Čelik 42, Mladost 39, Vitez 35, Slavija 34, Olimpic 33, Borac 32, Travnik 26, Drina 22, Rudar 21, Velež 8 bodova.

Autor: D. Ivanković
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});