PL BiH: “Lavovi” iz Gabele šokirali Sarajevo, Mladost na vrhu poretka

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Strijelci nisu bili nešto posebno raspoloženi u nedjeljnim utakmicama 3. Kola PL BiH, jer su u tri susreta postignuta svega dva zgoditka, a ta dva bila su dostatna za velika gostujuća slavlja GOŠK-a i Mladosti.

“Lavovi” iz Gabele su po drugi put pobijedili Sarajevo na Koševu u prvenstvenim susretima, a strijelac tog jedinog zgoditka za povratnike u premijerligaško društvo bio je Mirsad Ramić u 70. minuti.

Mladost je istim rezultatom u gostima dobila Borca golom Almedina Šišića u 2. minuti dvoboja. Tijekom 90 minuta bilo je još niz prilika i za jedne i za druge od kojih definitivno najveća kazneni udarac za domaće u 17. minuti kada je vratar Velić zaustavio šut Bojana Puzigaće, pa se rezultat više nije mijenjao.

Krupa i Sloboda su igrali bez zgoditaka što je Tuzlacima prvi osvojeni bod u sezoni, a za Krupu i treći remi u njihovom trećem nastupu.

Rezultati 3. Kola:
Sarajevo – GOŠK 0:1, Borac – Mladost 0:1, Krupa – Sloboda 0:0. Ranije igrano: Radnik – Zrinjski 2:1, Željezničar – Vitez 1:0, Široki Brijeg – Čelik 4:0.

Poredak:
Mladost 9, Radnik 7, Široki Brijeg, Željezničar, Borac i Zrinjski 6, Sarajevo, Krupa i GOŠK 3, Vitez i Sloboda 1, Čelik 0 bodova.

Parovi 4. Kola:
Vitez – Sloboda, Mladost – Sarajevo, Željezničar – Borac, GOŠK – Široki Brijeg, Čelik – Radnik, Zrinjski – Krupa.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI