fbpx

PL BiH: Mladost pala na Pecari, Željo novi lider

Autor: Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - Na premijerligaškom vrhu došlo je do smjene. Željezničar je sa 12 osvojenih bodova vodeća momčad a isto toliko ima i aktualni prvak Zrinjski, dok je do ovog kola vodeća Mladost pala na treću poziciju nakon prvog poraza u sezoni što ga je doživjela na Pecari od Širokog Brijega s 3:1.

Mladost je i u ovoj utakmici odlično počela i u 31. minuti zgoditkom Bojana Regoje stigla do prednosti od 1:0, no Širokobriježani su u završnici prvog dijela izjednačili golom Stipe Jurića, kojem je to bio seniorski premijerligaški prvijenac.

Gosti su bolje otvorili nastavak utakmice, kreirali dvije dobre prilike, ali ih nisu iskoristili, pa je stigla kazna na drugoj strani u 60. minuti kada Dino Ćorić pogađa na asistenciju svog prezimenjaka Josipa Ćorića.

Nakon vodećeg zgoditka domaćini su se konačno oslobodili pritiska, počeli igrati stvarajući prilike, no do trećeg zgoditka nisu mogli sve do 90. minute. Prethodno su gosti u 86. minuti ostali s desetoricom zbog isključenja njihovog strijelca Regoje koji je s leđa nepropisno zaustavio Dejana Čabraju. Upravo je Čabraja kasnije zabio taj treći gol, a nakon gola Dino Ćorić je zabilježio i asistenciju i večeras zasigurno zaslužio epitet igrača utakmice.

Zrinjski je na Tušnju dobio Slobodu sa 2:0, a samo zahvaljujući vrataru Muminoviću domaćini mogu biti sretni što nisu doživjeli i uvjerljiviji poraz.

Junak slavlja “Plemića” bio je dvostruki strijelac Miloš Filipović. Prvo je u 27. minuti efektno pogodio iz slobodnjaka s kojih 20-tak metara udaljenosti, a gol za konačnih 2:0 zabio je u 59. minuti.

Borac je poput Širokog Brijega stigao do svoje treće pobjede u sezoni svladavši s minimalnih 1:0 Viteza u utakmici gdje se taj ključni detalj zbio već u 4. minuti kada je Goran Galešić zabio iz kaznenog udarca i donio Borcu važnu pobjedu.

Rezultati 5. Kola:

Široki Brijeg – Mladost 3:1, Borac – Vitez 1:0, Sloboda – Zrinjski 0:2, Sarajevo – Željezničar 0:1, Radnik – GOŠK 3:1, Krupa – Čelik 1:0.

Poredak:

Željezničar i Zrinjski 12, Mladost i Radnik 10, Široki Brijeg i Borac 9, Krupa i GOŠK 6, Sarajevo i Sloboda 4, Čelik 3, Vitez 1 bod.

Parovi 6. Kola:

GOŠK – Krupa, Vitez – Zrinjski, Željezničar – Široki Brijeg, Mladost – Radnik, Čelik – Sloboda, Borac – Sarajevo.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI