fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Ante Barbarić

PL BiH: Mostar spreman za proslavu titule, ali tko slavi premijerligaški ostanak?

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Vikend koji je pred nama donosi završetak nogometne sezone za bosanskohercegovačke premijerligaše pošto su na programu susreti posljednjeg 10. Kola Lige za prvaka, te Lige za ostanak, pa ćemo tek u ovih završnih 90 minuta doznati ime novog prvaka, te drugu momčad koja napušta elitni rang bh klupskog nogometa.

Susreti Lige za prvaka igraju se u nedjeljnom terminu od 17 sati, a prava fešta sprema se Pod Bijelim Brijegom gdje Zrinjski dočekuje Slobodu i novom pobjedom, bez obzira na ishode ostalih utakmica, osvaja novu titulu prvaka. U posljednje vrijeme konstantno se priča o suđenju na prvenstvenim, te Kup utakmicama, pa valja spomenuti kako će Irfan Peljto suditi u ovoj utakmici.

Željezničar je na bod zaostatka iza “Plemića” i nada se njihovom kiksu pošto bi u tom slučaju pobjedom na Grbavici protiv Radnika on postao prvakom BiH. Inače, ovaj susret vodit će arbitar iz Banovića Elvis Mujić.

Treću utakmicu Lige za prvaka igraju Krupa i Sarajevo. Teoretski, i “bordo” momčad može do titule, a uvjet je da uz njihovu pobjedu na ovom gostovanju kiksaju i Zrinjski i Željo što bi ipak možda bilo malo previše.

Utakmice Lige za ostanak na rasporedu su u subotnjem terminu od 17 sati. Olimpic je već ispao, a oproštajnu domaću premijerligašku utakmicu igra s Vitezom, koji poput Čelika i Metalleghea nastoji izbjeći to drugo mjesto što vodi u niži rang natjecanja. Vitežani ovise sami o sebi i pobjedom na Otoci sigurno ostaju u premijerligaškom društvu.

Čeliku je dovoljan i bod na Pecari koja će biti prazna pošto Širokobriježani odrađuju prvu utakmicu kazne koju su prije par dana zaradili zbog propusta u organizaciji uzvrata finala Kupa, međutim Zeničani i porazom ostaju u Premijerligi ukoliko Vitez ili Metalleghe ne bi došli do punog plijena.

U najtežoj poziciji nalazi se Metalleghe, jer oni ni sa pobjedom u Doboju kod Kaknja protiv domaće Mladosti nisu sigurni, jer ta pobjeda imat će značaj pirove ukoliko Vitez dobije, a Čelik dođe do spomenutog boda.

Liga za prvaka – 10. Kolo (nedjelja – 17.00)

KRUPA NA VRBASU: Krupa – Sarajevo (Sudac: Ilija Živković – Orašje) – Moja TV

SARAJEVO: Željezničar – Radnik (Sudac: Elvis Mujić – Banovići) – BHT1

MOSTAR: Zrinjski – Sloboda (Sudac: Irfan Peljto – Sarajevo) – Arena Sport

Poredak:

Zrinjski 61, Željezničar 60, Sarajevo 59, Krupa i Sloboda 43, Radnik 40 bodova.

Liga za ostanak – 10. Kolo (subota – 17.00)

SARAJEVO: Olimpic – Vitez (Sudac: Ermin Sivac – Zenica) – Moja TV

DOBOJ KOD KAKNJA: Mladost – Metalleghe BSI (Sudac: Dragan Petrović – Banja Luka)

ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg – Čelik (Sudac: Admir Šehović – Sarajevo) – Arena Sport

Poredak:

Široki Brijeg i Mladost 36, Čelik 34, Vitez 32, Metalleghe BSI 31, Olimpic 23 boda.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});