fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

PL BiH: Može li Sarajevo svrgnuti Željezničara s vrha poretka?

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Pet utakmica 5. kola Premijerlige BiH u nogometu igra se ove srijede, dok je dvoboj aktualnog prvaka Zrinjskog i novog premijerligaša Zvijezde '09 odgođen zbog obaveza koje Mostarci imaju na međunarodnoj pozornici. Veliki je to svakako propust NS BiH što su uopće u ovoj početnoj fazi prvenstva donijeli odluku da se jedno prvenstveno kolo igra srijedom, jer ispada da su toliko vjerovali u svoje klubove da im nije ni na kraj pameti da bi netko od njih mogao izboriti treće pretkolo jednog od dvaju europskih kupova. Samim time doveli su regularnost prvenstva pod znak pitanja, no što nas zapravo više može začuditi od predsjednika Elvedina Begića i njegovih "pajaca"?

No, bilo kako bilo, pet preostalih utakmica trebalo bi se danas odigrati, a u središtu pozornosti je svakako veliki gradski derbi Željezničara i Sarajeva. Željo je u prva četiri kola čak tri puta gostovao, no usprkos nezgodnom ždrijebu trenutno je vodeći i namjerava tu ostati i nakon utakmice s “bordo” momcima, koji pak s druge strane eventualnom pobjedom mogu preteći “Plave” na ljestvici, a kako je to jedan od onih klasičnih gradskih derbi uistinu je teško bilo što prognozirati. Utakmicu će voditi domaći sudac Haris Kaljanac.

Prvi će na travnjak istrčati igrači Mladosti i Širokoga Brijega. Njihova utakmica se igra od 17 sati uz prijenos na BHT 1, a ulogu glavnoga suca ima Miloš Gigović iz Gradiške. Gosti kotiraju kao lagani favoriti pred ovu utakmicu, ali tko zna, možda je ista idealna kao prekretnica po domaćine koji za sada na svome kontu imaju svega dva prikupljena boda.

Bolji ulov nisu imali ni “Lavovi” iz Gabele koji su ove srijede također domaćini, a njima u goste stiže Tuzla City. Utakmica se igra u terminu od 17.30 sati, a sudit će Adis Mulahasanović iz sarajeva.

U istom terminu još igraju Sloboda i Krupa (sudac je Zoran Grbić iz Prijedora), te Radnik i Čelik, a njihov dvoboj će baš kao i gradski derbi s Grbavice izravno prenositi Moja TV. Mateo Musa iz Mostara ima ulogu glavnoga suca, iako su ga na nedavnoj utakmici Zrinjskoga i GOŠK-a delegirali u Savezu kao suca iz Čitluka, ali kao što rekosmo u uvodnom dijelu najave ovog prvenstvenog kola zar nas bilo što od njih iz Saveza može iznenaditi?

Parovi 5. kola (srijeda, 15. kolovoza 2018.)

DOBOJ KOD KAKNJA: Mladost – Široki Brijeg (Sudac: Miloš Gigović – Gradiška; 17.00) – BHT1

BIJELJINA: Radnik – Čelik (Sudac: Mateo Musa – Čitluk; 17.30) – Moja TV

TUZLA: Sloboda – Krupa (Sudac: Zoran Grbić – Prijedor; 17.30)

GABELA: GOŠK – Tuzla City (Sudac: Adis Mulahasanović – Sarajevo; 17.30)

SARAJEVO: Željezničar – Sarajevo (Sudac: Haris Kaljanac – Sarajevo; 20.15) – Moja TV

MOSTAR: Zrinjski – Zvijezda ’09 (Sudac: Frano Jelić – Široki Brijeg; 29.08. – 20.00)

Poredak:
Željezničar 9, Široki Brijeg 8, Sarajevo 7, Krupa, Radnik, Zrinjski i Čelik 6, Tuzla City i Sloboda 4, Zvijezda ’09 3, GOŠK i Mladost 2 boda.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});