fbpx

PL BiH: Petrović sudi derbi na Koševu, a Zeničani Tuzlacima

Autor: Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - Susreti 6. kola Premijerlige BiH u nogometu igrat će se tri dana u nizu, a onaj posljednji zakazan je za ponedjeljak kada će Široki Brijeg ugostiti Slobodu na svojoj Pecari (sudac je Sabrija Topalović iz Zenice) uz izravan prijenos na Moja TV. Trebala bi to biti zanimljiva utakmica budući da su Širokobriježani prvenstveni lider, a i Tuzlaci stižu u dobrom raspoloženju, jer nakon nešto lošijeg starta uvezali su dvije pobjede i svakako su optimistični pred ovo gostovanje.

Čak tri utakmice igraju se u subotnjem terminu od 17 sati, no jedino će dvoboj iz Zenice gdje se sastaju Čelik i Zvijezda ’09 gledatelji moći pratiti u prijenosu na BHT1. Ovaj dvoboj će voditi Admir Musić iz Sarajeva, a domaćin je svakako blagi papirnati favorit.

Dvije preostale utakmice subotnjeg dijela programa igraju se u Krupi između istoimenog domaćina i GOŠK-a (sudi Slađan Došlo iz Istočnog Sarajeva), te Bijeljini gdje će rukavice ukrstiti domaći Radnik i posljednjeplasirana Mladost (sudi Luka Bilbija iz Prijedora).

Tuzla City u nedjelju od 19 sati na Tušnju dočekuje drugoplasiranog Željezničara (sudac je Ermin Sivac iz Zenice), a sat vremena nakon njih kreće dvoboj s Koševa, veliki derbi Sarajeva i Zrinjskog, kojeg će voditi Dragan Petrović iz Banja Luke. Oba nedjeljna susreta prenosit će Moja TV.

Parovi 6. kola

Subota, 18. kolovoza (17.00): 
ZENICA: Čelik – Zvijezda ’09 (Sudac: Admir Musić – Sarajevo) – BHT1
KRUPA NA VRBASU: Krupa – GOŠK (Sudac: Slađan Došlo – Istočno Sarajevo)
BIJELJINA: Radnik – Mladost (Sudac: Luka Bilbija – Prijedor)

Nedjelja, 19. kolovoza:
TUZLA: Tuzla City – Željezničar (Sudac: Ermin Sivac – Zenica; 19.00) – Moja TV
SARAJEVO: Sarajevo – Zrinjski (Sudac: Dragan Petrović – Banja Luka; 20.00) – Moja TV

Ponedjeljak, 20. kolovoza (20.00):
ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg – Sloboda (Sudac: Sabrija Topalović – Zenica) – Moja TV

Poredak:
Široki Brijeg 11, Željezničar 10, Sarajevo 8, Radnik, Sloboda i Čelik 7, Zrinjski (-1) i Krupa 6, GOŠK 5, Tuzla City 4, Zvijezda (-1) 3, Mladost 2 boda.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI