fbpx

PL BiH: Prvak stiže na Koševo, Željezničar na Otoku, u Travniku sudar novih premijerligaša

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Kao i proteklog vikenda u sklopu 2. Kola Premijerlige BiH imat ćemo na programu tri subotnje, te tri nedjeljne utakmice, a derbi susret nas očekuje na Koševu gdje će Sarajevo ugostiti aktualnog prvaka Zrinjskog.

Mostarci su dobili svoj derbi 1. Kola protiv Radnika, dok je “bordo” momčad osvojila bod na gostovanju kod Željezničara u njihovom gradskom derbiju. Teško je reći tko je u ovom trenutku bliži trijumfu u srazu dva naša trenutno ponajbolja kluba, no nema sumnje kako je spektakl na Koševu zagarantiran.

Željezničar i ovog vikenda igra gradski derbi s obzirom da im slijedi gostovanje kod Olimpica, koji je na otvaranju sezone doživio uvjerljiv poraz od Slobode, pa je ovo svojevrsni pokušaj iskupljivanja, premda su gosti objektivno dosta kvalitetniji, a samim time i bliži punom plijenu.

Novi premijerligaši Metalleghe BSI i Krupa međusobno će odmjeriti snage u Travniku, pa bez obzira što je momčad iz Jajca uzela puni plijen kod Čelika, a gosti na domaćem terenu “samo” remizirali protiv Mladosti i ovaj dvoboj je nekako nezahvalan za prognozirati, posebice što je Krupa u jednoj dužoj seriji bez poraza kada je riječ o službenim utakmicama.

U Bijeljini se sastaju Radnik i Čelik, uz Olimpic jedine dvije momčadi koje su poražene na startu sezone, pa dok domaćinu sada vjerojatno igra samo pobjeda vjerujemo kako bi goste zadovoljio i bod. S druge pak strane Vitez i Mladost su ispunili cilj na otvaranju sezone pošto su ostali neporaženi na svojim gostovanjima, te s dodatnom motivacijom ulaze u međusobni meč.

Parovi 2. Kola:

Subota, 30. srpnja:
VITEZ: Vitez – Mladost (Sudac: Adis Mulahasanović – Sarajevo; 17.30)
TRAVNIK: Metalleghe BSI – Krupa (Sudac: Edin Jakupović – Bihać; 17.30)
SARAJEVO: Olimpic – Željezničar (Sudac: Antoni Bandić – Grude; 17.30)

Nedjelja, 31. srpnja:
BIJELJINA: Radnik – Čelik (Sudac: Tomislav Čuić – Tomislavgrad; 17.30)
SARAJEVO: Sarajevo – Zrinjski (Sudac: Zoran Grbić – Prijedor; 19.45)
ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg – Sloboda (Sudac: Dragan Petrović – Banja Luka)

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI