fbpx

PL BiH: Zrinjski, Olimpic i Metalleghe u nadoknadi ostali bez punoga plijena

Autor: Dnevno.ba

BIJELJINA - Derbi susret 12. Kola Premijerlige BiH između Radnika i vodećeg Zrinjskog završio je s neodlučenih 1:1.

Zanimljivo, gosti su poveli već u prvoj minuti golom Nemanje Bilbije na asistenciju Ognjena Todorovića, dok je bod Radniku donio Martinović golom u posljednjoj minuti susreta. Mostarci su bili znatno bolji protivnik u prvih 45 minuta, a Radnik u nastavku dvoboja, pa je na kraju ovih 1:1 i najrealniji ishod susreta.

Istim rezultatom završio je derbi začelja između Metalleghea i Čelika gdje su domaćini pogotkom Mirze Kovača iz 40. minute vodili do sudačke nadoknade kada je Smriko izjednačio i donio bod posljednjeplasiranoj momčadi premijerligaške karavane.

Krupa je u gostima savladala Mladost s 1:0, a gol odluke u 60. minuti zabio je iskusni Saša Kajkut. Njegova momčad je sada na -6 od vodećeg Zrinjskog. Pobjedu od 1:0 zabilježio je i Široki Brijeg na svom gostovanju u Vitezu gdje je taj jedini gol zabio Wagner u 21. minuti, a isti igrač je zbog pregrubog starta u 38. minuti zaradio isključenje, no usprkos tome Širokobriježani su zadržali prednost i slavili zasluženu pobjedu.

Prava golijada viđena je na sarajevskoj Otoci gdje su Olimpic i Sloboda odigrali 3:3. Mašić je u 16. minuti na asistenciju Kobiljara doveo domaće u vodstvo, međutim u 22. minuti Sulejman Krpić poravnava na 1:1 da bi golom Tarika Isića u 31. minuti “Vukovi” ponovno poveli i vodstvom otišli na poluvrijeme.

U nastavku su domaćini zabili i treći gol preko Bojana Regoje u 68. minuti, te se činilo da će do punoga plijena, međutim Krpić svojim drugim pogotkom u 81. minuti smanjuje na 3:2 da bi Mehmedagić u trećoj minuti sudačkog dodatka zabio za konačnih 3:3, pa su Tuzlaci ipak neporaženi napustili Otoku.

Rezultati 12. Kola:
Radnik – Zrinjski 1:1, Mladost – Krupa 0:1, Vitez – Široki Brijeg 0:1, Metalleghe BSI – Čelik 1:1, Olimpic – Sloboda 3:3. Još igraju: Sarajevo – Željezničar (nedjelja, 15 sati).

Poredak:
Zrinjski 27, Krupa 21, Radnik 19, Sarajevo (-1), Željezničar (-1) i Mladost 18, Sloboda 17, Široki Brijeg 16, Vitez 12, Metalleghe BSI i Olimpic 9, Čelik 6 bodova.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI