fbpx

PL BiH: Zrinjski opterećen ozljedama, Široki po puni plijen u Tuzlu!?

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Nogometni premijerligaši u Bosni Hercegovini odradili su prvu trećinu predviđenih utakmica za tekuću sezonu, pa se ovog vikenda u sklopu 12. kola klubovi već drugi put međusobno sastaju.

Derbi susret nas očekuje Podff Bijelim Brijegom gdje vodeći Zrinjski dočekuje momčad Sarajeva, pa iako su “Plemići” na startu sezone slavili gostujuću 2:1 pobjedu nad ovim suparnikom ovo je jedna posve nova utakmica, jer Sarajevo se igrački diže u zadnje vrijeme, dok je domaćin opterećen ozljedama, prvenstveno na bočnim pozicijama i u takvoj situaciji neumjesno je davati bilo kakvu prognozu.

Susret Zrinjskog i Sarajeva vodit će Elvis Mujić iz Banovića, a izravno prenositi Moja TV u subotnjem terminu od 19 sati. Kamere ove TV kuće bit će i u Gabeli gdje se igra jedina utakmica nedjeljnog djela programa, a u kojoj se od 15 sati sastaju GOŠK i Željezničar. Njihov dvoboj sudit će pak Ermin Sivac iz Zenice.

Treća utakmica koju će se moći pogledati u TV prijenosu jeste dvoboj Slobode i Širokog Brijega u subotnjem terminu od 17 sati. Pravdu će dijeliti Irfan Peljto iz Sarajeva, a Sarajlija (Adis Mulahasanović) će imati glavnu riječ i u Krupi gdje istoimeni domaćin od 15 sati igra s Radnikom.

U tom subotnjem terminu od 15 sati igraju se još dvije utaklmice ovog kola, pa će tako na Bilinom Polju snage odmjeriti Čelik i Borac gdje će im suditi Goran Paradžik iz Ljubuškog, dok je Mateo Musa iz Čitluka predviđen za glavnog arbitra na utakmici Viteza i Mladosti.

Raspored 12. Kola

Subota, 21. listopada:
VITEZ: Vitez – Mladost (Sudac: Mateo Musa – Čitluk; 15.00)
ZENICA: Čelik – Borac (Sudac: Goran Paradžik – Ljubuški; 15.00)
KRUPA NA VRBASU: Krupa – Radnik (Sudac: Adis Mulahasanović – Sarajevo; 15.00)
TUZLA: Sloboda – Široki Brijeg (Sudac: Irfan Peljto – Sarajevo; 17.00, BHT1)
MOSTAR: Zrinjski – Sarajevo (Sudac: Elvis Mujić – Banovići; 19.00, Moja TV)

Nedjelja, 22. listopada:
GABELA: GOŠK – Željezničar (Sudac: Ermin Sivac – Zenica; 15.00, Moja TV)

Poredak:
Zrinjski 28, Željezničar i Široki Brijeg 22, Krupa i Mladost 18, Sarajevo i Borac 17, Radnik i GOŠK 13, Sloboda 9, Čelik 7, Vitez 4 boda.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI