fbpx

Povijesni uspjesi Larise Cerić i Aleksandre Samardžić

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović primio je džudistkinje Larisu Cerić i Aleksandru Samardžić, te izbornika judo reprezentacije BiH Branislava Crnogorca, nakon izuzetnih rezultata ostvarenih na Svjetskom i Europskom prvenstvu.

“Želim odati priznanje ovim izuzetnim sportašicama za vanserijske rezultate koje su ostvarile u ovoj sezoni. Nadam se da će vaši rezultati biti poticaj kako drugim sportašima, tako i cjelokupnom društvu da u budućnosti posveti još veću pažnju sportu” – rekao je ministar Osmanović.

Izbornik BiH judo reprezentacije Branislav Crnogorac naglasio je da je judo najtrofejniji BiH sport i izrazio očekivanje da će ovi uspjesi probuditi svijest o potrebi promjene odnosa vlasti u BiH prema sportu i sportašima i dovesti do većih ulaganja u sport.

“Naš naredni cilj je izboriti nastup na Olimpijskim igrama, te se nadamo da ćemo uspjeti osigurati financije za učešće na izuzetno zahtjevnim kvalifikacijskim turnirima” – rekao je Crnogorac.

Istakao je da su ostvareni rezultati plod kontinuiranog rada svih u judo savezu.

Larisa Cerić osvojila je na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Open kategoriji drugo mjesto, što je najveći rezultat BiH sporta. Aleksandra Samardžić je na Europskom prevenstvu za seniorke do 23 godine u Podgorici u veoma teškoj konkurenciji osvojila brončanu medalju.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI