fbpx

Problemi na Bilinu polju uoči dolaska “Plemića”

Autor: Sportske.ba

ZENICA - U posljednjem kolu jesenskog dijela “BH Telekom Premijer nogometne lige BiH” nogometaši zeničkog Čelika, kao predposljednja ekipa na tabeli, dočekuju momčad Zrinjskog iz Mostara.

Posljednji niz od čak šest poraza domaćih nogometaša jasno govori da je gostujuća ekipa favorit na sutrašnjoj utakmici, a Čeliku najvjerovatnije u nastavku prvenstva preostaje da se ponovno bori za premijerligaški status.

Najslabiji dio zeničke ekipe je odbrana koja je prima i previše golova, što najbolje kazuje o kvalitetu zeničkih nogometaša. Dosadašnje rotacije u zadnjoj liniji Čelikove igre nisu pokazale svoju opravdanost, kao i stalne promjene trenera, tako da se i u susretu sa Zrinjskim ne može se očekivati uspjeh domaćina.

Gosti su ekipa koja je već duži niz godina u vrhu bh. nogometa i sigurno je Zrinjski favorit u sutrašnjem susretu, kao što je i jedan od glavnih kandidata za osvajanje naslova prvaka prvenstva. Utakmica Čelik – Zrinjski igra se na stadionu Bilino polje od 13 sati, a glavni sudac je Goran Paradžik iz Ljubuškog.

Autor: Sportske.ba

ZADNJE VIJESTI