fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

PRVA LIGA: Danas utakmice 28. Kola – Cazinjani kroje sudbinu vodećem dvojcu

Autor: Dnevno.ba

GABELA - Tri su kola do završetka natjecanja u Prvoj ligi Federacije BiH, a nogometaši GOŠK-a u ovu završnicu ulaze s vodeće pozicije nakon što su slavljem kod Rudara u Kaknju preuzeli vrh ljestvice od Bosne iz Visokog koja je poražena u Orašju.

“Lavovi” su danas pred svojom publikom favoriti protiv Budućnosti iz Banovića koja se teško može izvući, odnosno spasiti ispadanja, no ukoliko bi u Gabeli ostali neporaženi možda bi u konačnici i uspjeli, premda domaćin raćuna jedino na puni plijen iz ovog sraza čime bi zadržao vrh poretka ispred Bosne koja će se sastati u Visokom s Veležom iz Mostara. “Faraoni” su tu veliki favoriti i sve osim njihove sigurne pobjede predstavljalo bi prvorazrednu senzaciju.

I trećeplasirana Sloga je domaćin budući da dočekuje momčad Bratstva koja je blizu opasne zone, ali još uvijek sve čvrsto drže u svojim rukama, pa i u slučaju poraza u Siminom Hanu za njih to ne bi predstavljalo nekakvu tragediju, dakle nešto slično kao i za Velež na njihovom gostovanju u Visokom.

Važna utakmica nas očekuje u Bihaću gdje se sastaju Jedinstvo i Radnički i tu je pobjeda imperativ i za jedne i za druge ukoliko žele izbjeći ispadanje u niži rang natjecanja, međutim objektivno gledajući teško da će Bišćani u tom srazu bilo što prepustiti slučaju, pa se gostima iz Lukavca baš i ne piše dobro!

Travnik i Rudar su klubovi iz gornjeg dijela poretka koji jesu ispali iz utrke za prvaka, ali su i poprilično daleko od zone ugroženih, pa rasterećeno mogu odigrati svoju utakmicu, baš kao Bosna Sema i Novi Travnik, klubovi koji su već ispali u niži rang natjecanja.

Čapljinci igraju još jednu super važnu utakmicu protiv Goražda i dok domaćin priželjkuje pobjedu za goste bi u tom dvoboju i osvajanje jednog boda bilo iznimno ostvarenje i veliki korak ka ostanku u društvu prvoligaša. Zvijezda se sastaje s Orašjem i “Zmajevi” pobjedom mogu puno toga riješiti, dok su “Labudovi” ionako već bezbrižni.

Parovi 28. Kola (Srijeda, 24. svibnja – 17.30)

SIMIN HAN: Sloga – Bratstvo (Sudac: Edis Zukić – Tuzla)
BIHAĆ: Jedinstvo – Radnički (Sudac: Azem Karić – Zenica)
TRAVNIK: Travnik – Rudar (Sudac: Frano Jelić – Široki Brijeg)
GABELA: GOŠK – Budućnost (Sudac: Sanel Silić – Cazin)
GRADAČAC: Zvijezda – Orašje (Sudac: Emir Spahalić – Mostar)
VISOKO: Bosna – Velež (Sudac: Mirza Kazlagić – Cazin)
SARAJEVO: Bosna Sema – Novi Travnik (Sudac: Dario Karačić – Čitluk)
ČAPLJINA: Čapljina – Goražde (Sudac: Sabrija Topalović – Zenica)

Poredak:
GOŠK 49, Bosna (V.) 48, Sloga 45, Rudar i Orašje 46, Travnik 42, Bratstvo, Velež i Zvijezda 39, Čapljina i Goražde 37, Jedinstvo 35, Budućnost 34, Radnički 33, Bosna Sema 29, Novi Travnik 9 bodova.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});