PRVA LIGA FBiH: Bosna u Orašju, GOŠK u Kaknju, a Sloga u Goraždu

Autor: Dnevno.ba

Prva liga FBiH nam ovog vikenda donosi utakmice 27. Kola. Vodeća Bosna iz Visokog gostuje kod momčadi Orašja i svakako priželjkuje pobjedu kojom bi zadržala vrh ljestvice, međutim neugodna gostovanja očekuju i najbliže pratitelje prvenstvenog lidera, pa će tako drugoplasirani GOŠK u derbiju kola gostovati kod četvrtoplasiranog Rudara u Kaknju, a Sloga iz Siminog Hana u Goraždu kod tamošnjeg istoimenog domaćina, kojem su bodovi itekako potrebni u njihovoj borbi za opstanak.

Ta utakmica igra se u nedjelju kada se još sastaju Radnički i Travnik. “Veziri” su ispali iz utrke za naslov prvaka, dok Radničkom gori pod nogama i u njihovom slučaju pobjeda je jedini imperativ.

Čapljinci gostuju kod posljednjeplasiranog Novog Travnika i taj dvoboj se doima idealnim za njih da naprave ključni bijeg iz opasne zone u kojoj se trenutno nalaze. Budućnost u Banovićima dočekuje Zvijezdu iz Gradačca, pa kao i u primjeru Radničkog i Banovićanima je pobjeda nužna, međutim nije ni Zvijezda bezbrižna pošto su i oni bodovno blizu zone ugroženih.

Bratstvo i Jedinstvo su upravo na toj granici ugroženosti, pa će njihov međusobni dvoboj u Gračanici itekako biti zanimljiv. Velež dočekuje Bosna Semu i domaćin je tu favorit bez obzira na dva uzastopna trijumfa sarajevskog prvoligaša koji se također pokušava spasiti od ispadanja.

Parovi 27. Kola (17.30)

Subota, 20. svibnja:
MOSTAR: Velež – Bosna Sema (Sudac: Kenan Bajraktarević – Orašje)
ORAŠJE: Orašje – Bosna (Sudac: Edis Zukić – Tuzla)
BANOVIĆI: Budućnost – Zvijezda (Sudac: Mateo Musa – Čitluk)
KAKANJ: Rudar – GOŠK (Sudac: Danijel Bojo – Kiseljak)
GRAČANICA: Bratstvo – Jedinstvo (Sudac: Ismet Ibrahimkadić – Tešanj)
NOVI TRAVNIK: Novi Travnik – Čapljina (Sudac: Roman Balić – Bihać)

Nedjelja, 21. svibnja:
GORAŽDE: Goražde – Sloga (Sudac: Hermin Muslić – Bihać)
LUKAVAC: Radnički – Travnik (Sudac: Admir Musić – Sarajevo)

Poredak:
Bosna V. 48, GOŠK 46, Sloga 44, Rudar 43, Travnik 42, Orašje 40, Zvijezda 39, Bratstvo, Velež i Goražde 36, Jedinstvo 35, Čapljina 34, Budućnost 31, Radnički 30, Bosna Sema 29, Novi Travnik 9 bodova.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI