fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

PRVA LIGA FBiH: “Faraoni” zaustavljaju “Labudove”, Kakanjci osvajaju “Troju”!?

Autor: Dnevno.ba

VISOKO - Nekolicina utakmica 12. Kola Prve lige FBiH izaziva popriličnu pozornost, a prvenstveno se to odnosi na derbi u Visokom gdje domaća Bosna dočekuje vodeće Orašje. "Labudovi" imaju dva boda prednosti što će reći kako bi ih "Faraoni" eventualnom pobjedom preskočili na ljestvici, pa bi goste u takvoj situaciji vjerojatno i bod zadovoljio.

Barem bodu u gostima nadaju se igrači Bratstva iz Gračanice, koji su na vrhu poretka bodovno izjednačeni s Orašjem, a ove subote imaju neugodno gostovanje kod Jedinstva u Bihaću.

Čapljinci u ulozi apsolutnog favorita dočekuju posljednjeplasiranu momčad Novog Travnika, dok će Zvijezda svoj pozitivan niz nastojati produžiti na Banja Ilidži u srazu s Budućnosti iz Banovića.

GOŠK u nedjelju dočekuje Rudara iz kaknja i to je također jedna od zanimljivijih utakmica budući da oba kluba imaju dosta visoke ambicije, a igraju nekako promjenjivo, posebno domaći “Lavovi”, koji ipak vjeruju da će ovoga puta do punoga plijena na svojoj Podavali.

Bosna Sema je jučer u Kupu deklasirala Radničkog iz Lukavca, a sada im na prvenstveno sučeljavanje stiže Velež. Mostarci su u zoni ugroženih, a hoće li nakon ovog vikenda biti još uhgroženiji ovisi prvenstveno o raspoloženju domaćih, koji su u ovom trenutku realno bolja momčad.

Sloga u Siminom Hanu igra protiv Goražda i tu je nekako sve otvoreno što se ne može reći za susret Travnika i Radničkog gdje je za očekivati da gosti iz Lukavca ipak budu u podređenoj ulozi, jer je kvaliteta objektivno na strani domaćih “Vezira”, ali opet daleko od toga da bi se goste trebalo podcijeniti i opustiti!

Parovi 12. Kola (14.30)

Subota, 22. listopada:
ČAPLJINA: Čapljina – Novi Travnik (Sudac: Frano Jelić – Široki Brijeg)
VISOKO: Bosna – Orašje (Sudac: Edis Zukić – Tuzla)
GRADAČAC: Zvijezda – Budućnost (Sudac: Roman Balić – Bihać)
TRAVNIK: Travnik – Radnički (Sudac: Sanel Silić – Cazin)
BIHAĆ: Jedinstvo – Bratstvo (Sudac: Sabrija Topalović – Zenica)

Nedjelja, 23. listopada:
SIMIN HAN: Sloga – Goražde (Sudac: Dario Karačić – Mostar)
SARAJEVO: Bosna Sema – Velež (Sudac: Adnan Kasupović – Bihać)
GABELA: GOŠK – Rudar (Sudac: Admir Musić – Sarajevo)

Poredak:
Orašje i Bratstvo 22, Bosna (V) i Zvijezda 20, Rudar 19, Travnik 18, GOŠK 17, Jedinstvo 15, Bosna Sema i Goražde 14, Budućnost i Radnički 13, Sloga 12, Čapljina 11, Velež 8, Novi Travnik 5 bodova.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});