fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

PRVA LIGA FBiH: “Veziri” i “Lavovi” za vrh, Sloga iz Siminog Hana stiže u Vrapčiće

Autor: Dnevno.ba

TRAVNIK - "Neka sve bude pošteno pa tko koga prevari"! Tako bi ovog proljeća najjednostavnije moglo glasiti geslo pod kojim se odigravaju utakmice Prve lige FBiH, jer u javnim istupima svi su kao pošteni, inzistiraju na natjecanju u duhu fair-playa, a zapravo jedni drugima "podmeću" gdje stignu i kako najbolje znaju i umiju!

Nema sumnje da će zanimljivo biti i ovog vikenda budući da su pred nama utakmice 23. Kola, a prava poslastica nas očekuje u Travniku gdje će u nedjelju na tamošnjoj Piroti domaći “Veziri” odmjeriti snage s “Lavovima” iz Gabele. Momčad GOŠK-a na bod je zaostatka u odnosu na vodeći dvojac što ga čine Travnik i Bosna iz Visokog i stoga je ovaj susret od velike važnosti i za jedne i druge, ali očigledno će biti i svaki preostali do okončanja sezone.

U nedjelju će još igrati Budućnost i Goražde, dva kluba koja se bore za opstanak, a što se tiče subotnjih utakmica nekako se izdvaja susret u Vrapčićima između Veleža i Sloge iz Siminog Hana. Gosti su serijom pobjeda u proljetnoj polusezoni došli na četiri boda vodećem dvojcu,. pa realno i oni mogu razmišljati o Premijerligi, iako i dalje naglašavaju kako je njihov prioritet osigurati opstanak u prvoligaškoj konkurenciji što je svakako cilj i “Rođenih” koji će po prvi put na igralištu u Vrapčićima igrati pod novim imenom tog stadiona, jer je on prije par dana dobio naziv “Rođeni”. Ovaj susret, kao i derbi s Pirote izravno će prenositi City TV.

Bosnu iz Visokog čeka gostovanje kod Bratstva u Gračanici, momčadi koja je također u gornjem dijelu ljestvice i također se može upustiti u borbu za prvaka ako skine skalp popularnim “Faraonima”, kao što je situacija i s kakanjskim Rudarom koji će pred svojom publikom tražiti nove bodove kontra Čapljine kako bi time dodatno učvrstio visok plasman.

Isto očekuju i u Orašju i to je posve realno s obzirom da “Labudovima” na megdan stiže momčad posljednjeplasiranog Novog Travnika. Radnički će u Lukavcu igrati derbi začelja s Bosna Semom, a Jedinstvo u Bihaću sa Zvijezdom za priključak gornjem dijelu ljestvice.

Parovi 23. Kola

Subota, 22. travnja (16.30):
MOSTAR: Velež – Sloga (Sudac: Adnan Kasupović – Bihać)
ORAŠJE: Orašje – Novi Travnik (Sudac: Roman Balić – Bihać)
KAKANJ: Rudar – Čapljina (Sudac: Edis Zukić – Tuzla)
LUKAVAC: Radnički – Bosna Sema (Sudac: Danijel Bojo – Kiseljak)
GRAČANICA: Bratstvo – Bosna V. (Sudac: Hermin Muslić – Bihać)
BIHAĆ: Jedinstvo – Zvijezda (Sudac: Sabrija Topalović – Zenica)

Nedjelja, 23. travnja (16.30):
BANOVIĆI: Budućnost – Goražde (Sudac: Darko Gedžić – Brčko)
TRAVNIK: Travnik – GOŠK (Sudac: Admir Musić – Sarajevo)

Poredak:
Travnik i Bosna V. 39, GOŠK 38, Rudar 36, Sloga 35, Bratstvo i Orašje 34, Zvijezda 33, Jedinstvo 31, Goražde 30, Čapljina i Budućnost 28, Velež 27, Radnički 24, Bosna Sema 22, Novi Travnik 9 bodova.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});