fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Reprezentativac BiH šokirao rasističkim izjavama i prijeti mu višemjesečna kazna: ‘Ovom izjavom dotakao je dno’

Autor: Dnevno.ba

RIM - Nakon utakmice Lulić je ispalio kako je Rudiger, "prije dvije godine prodavao čarape po Stuttgartu, a sada misli da je fenomen".

Nogometaši Rome svladali su u 15. kolu talijanske Serie A gradskog rivala Lazija s 2:0. No, ‘Derby della Capitale’ obilježio je jedan poprilično ružan i nesvakidašnji incident zbog kojeg je nogomet ovoga puta ostao po strani.

Težak poraz od najljućeg rivala teško je pao igraču Lazija, BiH reprezentativcu, Senadu Luliću. On se odlučio našaliti doista nesmotrenom šalom na račun Romina stopera i reprezentativca Njemačke, Antonija Rudigera. Rudiger, naime, po majci vuče korijene iz Sijera Leonea, a Lulić bi zbog rasističke šale mogao dobiti i do deset utakmica kazbne.

Nakon utakmice Lulić je ispalio kako je Rudiger, “prije dvije godine prodavao čarape po Stuttgartu, a sada misli da je fenomen”.

No, nije se Lulić tu zaustavio. “Rudiger je počeo s provokacijama još prije utakmice. Prije dvije godine prodavao je čarape i remenje po Stuttgartu, a sada se ponaša kao da je fenomen. Zapravo, nije to njegova greška, krivi su oni koji ga nisu naučili lijepom ponašanju”, nastavio je Lulić.

Upitan misli li se ispričati Rudigeru, Lulić kaže sljedeće: “Da mu se ispričam? Kakve to ima veze, pa i bijelci prodaju čarape”. Ovim je izjavama zgrozio cijelu Italiju, ali ni ostatak nogometnog svijeta nije ostao ravnodušan.

Među prvima se javio legenda Rome, Christian Panucci koji je oštro osudio Lulićeve izjave. “Ovom izjavom Lulić je dotaknuo dno”, kratko je kazao Panucci.

Klub ipak mora držati do ugleda, pa je tako glasnogovornik Lazija poslao ispriku Rudigeru umjesto Lulića.

“Klub je potresen ovakvim komentarom i načinom na koji je izgovore. Ispričavam se u ime kluba, ove su izjave izrečene u afektu i to od igrača koji je upravo izgubio veliki derbi. Prešao je sve granice, ali sve je počelo ranijim izjavama igrača Rome. Svi se moramo pozvati na zdravi razum i ne napuhavati ovo izvan okvira. Najvažnije je priznati grešku. Mi želimo fair-play u u natjecanju, to je Laziov način”, izjavio je Arturo Diaconale, glasnogovornik Lazija.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});