fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Republika Srpska želi u UEFA-u!

Autor: Slobodna bosna

BANJA LUKA - "Republika Srpska sada ima puno pravo da traži isto što i Kosovo u UEFA. Po istom postupku trebalo bi da dobiju prijem i punopravan status. Statut UEFA poslije odluke iz Budimpešte i ovako ne važi i nikoga ne zanima. I Republika Srpska kao Kosovo ima registriranu ligu, nogometaše, pojedince koji imaju ime u Europi. Jedino ako su jedni aršini za nas Srbe, a drugi za Albance", rekao je Petrović za Kurir i dodao:

“Bilo bi lijepo da neki savez koji ima članstvo u UEFA stane iza FSRS. Hoće li to biti Srbija, Rusija ili neka treća zemlja, sasvim je svejedno. Znamo mi svi ko bi trebalo to da uradi. Zašto Kosovo može, a Republika Srpska ne može?”.

Iz rukovodstva FS Republike Srpske, koji trenutno radi pod okriljem Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, rekli su kako čekaju odluku suda u Lausannei.

“Sve što se priča u vezi s prijemom Kosova u UEFA još nije definitivno, jer je FS Srbije najavio žalbu sudu u Lausannei. Kakav će biti rezultat, vidjet ćemo. UEFA je prijemom Kosova prekršila svoj statut, a FSRS je proteklih godina bio njen talac. Mi smo htjeli da igramo prijateljske utakmice kao što to rade selekcije Baskije, Katalonije, Andaluzije… Nisu nam dali jer nam se spočitavalo da nismo međunarodno priznati, što nije točno. Kad sud u Lausannei donese presudu, onda ćemo moći da razgovaramo o implikacijama njihove odluke. Ustrajat ćemo na utakmici sa Srbijom i drugim A selekcijama, sigurno”, izjavio je generalni sekretar FSRS Rodoljub Petković, prenosi Kurir.

Autor: Slobodna bosna
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});