fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

SAFET SUŠIĆ: Protiv Cipra nije bio poraz nego katastrofa

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Bivši izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine, danas trener turskog Alanyaspora, Safet Sušić u razgovoru za Blic podsjetio je da su ambicije naše reprezentacije i ovog puta bile usmjerene na plasman u razigravanje, pošto je od starta prvo mjesto u grupi bilo “rezervirano za odličnu Belgiju”.

– Nažalost, poslije teško objašnjivog poraza protiv Cipra, sami smo sebi zakomplicirali šanse za doigravanje. Teoretski, priliku za plasman i dalje imamo, pošto smo na drugom mjestu tabele, ali ekipu čeka težak posao jer treba ostvariti pobjede protiv Belgije i Estonije. To se može dogoditi, jer je u nogomet sve moguće, ali samo ako se pristup igri promijeni za 180 stupnjeva, rekao je Sušić.

Dodao je i da je teško dati realno objašnjenje za loš učinak reprezentativaca u trenutku kad su trebali biti najbolji.

– Iskreno, ne znam kako da objasnim taj susret protiv Cipra. Ako vodite 2:0 protiv daleko slabije ekipe, to bi trebao biti završen posao. Kada dozvolite da primite tri gola u drugom poluvremenu, to nije samo poraz, već katastrofa. Najlakše je sada napasti izbornika Baždarevića i na njegova leđa svaliti krivicu. Reprezentacija koja u svojim redovima ima Pjanića, Džeku, Lulića i druge vrhunske igrače ne smije dozvoliti da prokocka takav rezultat protiv daleko slabijieg protivnika. Igrači su isključivi krivci za poraz u tom meču, a pobjeda koju su imali u rukama osigurala bi drugo mjesto, kazao je.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});