fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Saudijci namučili Hrvatsku, Čileanci šokirali Bjelorusiju

Autor: Večernji list

ROUEN - Rukometaši Hrvatske krenuli su s pobjedom nad Saudijskom Arabijom (28:23) na svom 12. nastupu na svjetskim prvenstvima. Osim pobjede i dva upisana boda ne treba se ništa posebno sjećati s ove utakmice. Dojam je da je Nenad Kljaić, hrvatski trener na klupi Saudijske Arabije, mogao biti puno zadovoljniji usprkos porazu.

– Što mi znači da mogu biti zadovoljan kada smo izgubili.Kad sam vidio da imamo priliku iznenaditi možda sam isprobao neke stvari koje sam mislio sačuvati za Bjelorusiju i Čile, naše izravne suparnike za drugi krug. Da sam barem igrao s Bjelorusima prvu utakmicu. Ovako, oni će se nakon nevjerojatnog poraza od Čilea sigurno uozbiljiti protiv nas. Hrvatskoj želim da ode što dalje na turniru – rekao je Kljaić.

Što reći za prvo poluvrijeme? Bolje ništa. Izgledali smo jednostavno loše. U obrani smo od deset pogodaka šest dobili na isti način. Kao da našem izborniku Babiću nije bilo dovoljno dvaput, triput da vidi gdje curi. A bogme je curilo između Mamića i Štrleka. Prvo poluvrijeme bilo je preslika onog prvog poluvremena od prije 14 godina.

Tada su rukometaši Saudijske Arabije na odmor otišli s plus dva (10:8). Ovoga put su otišli s minus jedan što je za njih bio senzacionalan rezultat. Željko Babić počeo je utakmicu s najjačim snagama. U postavi su bili Duvnjak, Stepančić i Mamić koji su se žalili na ozlijede. I dok je Duvnjak bio u igri imali smo prilično uvjerljivo vodstvo (5:1).

Čim je sjeo na klupi otišli smo u rezultatski minus (10:11). Ne samo rezultatski. Cijelo poluvrijeme bilo je za neprolaznu ocjenu. A da neće bit baš prebajno, barem ne prvih 30 minuta, dalo se naslutiti po početku utakmice. Do pete minute bilo je 0:0, a prvih 12 minuta imali smo samo dva strijelca – Štrleka i Duvnjaka.

Naši desni i lijevi vanjski kao da nisu došli na utakmicu. Napadali su preširoko pa su se “sinovi pustinje” prilično lako branili. A kada bi i prošla koja lopta onda bi se na vratima ukazao Manaf Alsaeed, simpatični debeljuško koji je pobrao ovacije cijele dvorane.

– Iskreno, nisam očekivao da će biti ovako teško. U prvom poluvremenu igrali smo premekano u obrani, imali smo previše promašenih otvorenih šuteva. U drugom poluvremenu promijenio sam obranu iz 6-0 na 5-1 i na početku nastavka napravili smo prednost koju smo do kraja sačuvali. Nekog vremena za detaljnu analizu ovog susreta nema jer se sada moramo koncentrirati na Mađarsku – istaknuo je Željko Babić, izbornik Hrvatske.

Domagoj Duvnjak, novi kapetan Hrvatske, na kraju će dodati:

– Ne znam što se dogodilo da smo u prvom poluvremenu upali u nekakvu crnu rupu. Imali smo jako puno tehničkih pogrešaka, gubili smo duele jedan na jedan – istaknuo je Duvnjak koji je odigrao utakmicu nakon 26 dana otkako je odigrao zadnju u njemačkoj ligi.

Najbolji u hrvatskoj reprezentaciji bili su Cindrić (6), Duvnjak (5), Mihić i Štrlek (4), a kod Saudijaca Alsalem (5) i Aljanabi (4).

U skupini C igrane su i ostale dvije utakmice, Njemačka je pobijedila Mađarsku 27:23, a Čile je iznenadio Bjelorusiju sa 32:28.

Autor: Večernji list
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});