fbpx

SEHA LIGA: Nexe dobio hrvatski derbi protiv PPD Zagreba

Autor: Hina

NAŠICE - Rukometaši Nexea prvi su put u klupskoj povijesti pobijedili PPD Zagreb, svladavši najbolju hrvatsku momčad sa 23:22 (13:9) u posljednjoj utakmici 1. kola SEHA lige odigranoj u četvrtak u Našicama.

Hrvatski rukometni derbi prošao je u nadmoći domaće momčadi koja je na poluvremenu vodila sa 13:9, a u 47. minuti imala i šest golova viška (20:14). No, momčad Line Červara uspjela je završnicu dvoboja učiniti zanimljivom primaknuvši se na samo jedan pogodak zaostatka u 58. minuti (22:21). Ipak, pogotkom Šipića sa crte Nexe je u posljednjoj minuti opet došao do dva pogotka prednosti, što se pokazalo nedostižnim za PPD Zagreb.

Tomi Vozab sa osam pogodaka i Marin Šipić sa šest bili su najefikasniji igrači kod pobjednika, dok su kod gostiju najbolji strijelci bili Zlatko Horvat sa devet golova i Damir Bičanić sa šest.

U preostalim dvobojima 1. kola SEHA lige postignuti su sljedeći rezultati: Steaua Bukurešt – Tatran Prešov 26-25, Železničar Niš – Vojvodina 20-27, Vardar – Metalurg 34-28 i Izviđač – Meškov Brest 29-33.

Nexe u 2. kolu gostuje kod Izviđača 5. rujna, a PPD Zagreb će sljedeću utakmicu odigrati 8. rujna, kad će ugostiti Izviđač. Utakmicu 2. kola, u kojem su domaćini Steaui, ‘zagrebaši’ će odigrati 11. rujna.

Autor: Hina

ZADNJE VIJESTI