fbpx

SERIE A: Poraz Milana, Lazio pregazio Palermo

Autor: SportSport.ba

MILANO - Nogometaši Milana poraženi su danas na domaćem terenu od Empolija u okviru 33. kola talijanske Serije A s 2:1.

Bila je ovo veoma bitna utakmica za obje momčadi. Milan se bori za odlazak u Europa ligu naredne sezone, a Empoliju je svaki bod veoma važan kada je u pitanju borba za opstanak.

Gosti su na kraju uspjeli doći do veoma važne pobjede, a strijelci su bili Mchedllidze u 40. i Thiam u 67. minuti. Za domaće je jedini gol postigao Lapadula u 72. minuti. Treba reći da je Milan imao i penal kojeg Suso nije realizirao u 59. minuti.

“Rossoneri” su imali i nekoliko stopostotnih prilika u posljednjih 15-ak minuta, ali ipak nisu uspjeli doći ni do boda. Oni su nakon ovog meča ostali na 6. mjestu s pet bodova manje od Atalante koja drži poziciju s koje se ide u Europa ligu, dok je momčad Empolja ostala na 17. poziciji sa 29 bodova, odnosno pet više od opasne zone.

U ostalim mečevima vrijedi istaći visoku pobjedu Lazija na domaćem terenu protiv Palerma sa 6:2, dok je Torino bio bolju u gostima od Chieva (3:1). U strijelce se nije upisivao Belotti koji vodi grčevitu bitku s Džekom za prvog strijelca lige.

Crotone je slavio pobjedu kod Sampdorije sa 2:1, a Udinese istim rezulatom kući protiv Cagliarija.

Autor: SportSport.ba

ZADNJE VIJESTI