fbpx

Šokantno ispadanje Hajduka i Rijeke iz Europske lige

Autor: Dnevno.ba

BUKUREŠT - Nogometaši Hajduka nisu se uspjeli plasirati u 4. pretkolo Europske lige nakon što su u uzvratnom susretu 3. pretkola izgubili u Bukureštu od FCSB-a sa 1:2 (0:0).

Oba gola za FCSB postigao je Harlem Gnohere, prvog u 55. minuti iz kaznenog udarca, a drugog u trećoj minuti nadoknade, dok je strijelac za Hajduk bio Ahmed Said u 81.

Kako je prva utakmica prije tjedan dana u Splitu okončana bez pogodaka, gol Gnoherea u sudačkoj nadoknadi odveo je bivšu Steauu u posljednje, 4. pretkolo Europske lige.

Hajduk su doslovno sekunde dijelile od prolaska u 4. pretkolo i dvije utakmice protiv bečkog Rapida, no pogreška vratara Posavca koji je krivo procijenio let lopte nakon centaršuta Benzara koštala je splitski sastav produžetka boravka u Europi..

Tijekom prvog poluvremena niti jedan sastav nije uspio zaprijetiti suparničkim vratima iz otvorene igre, već su najopasnije situacije stvorene nakon udaraca iz kuta. U 21. minuti za Hajduk je zaprijetio Vučur, no njegov udarac glavom s pet metara išao je ravno u rumunjskog vratara. Korner Teixeire u 40. minuti prošao opasno kroz peterac Splićana, no srećom nitko od njegovih suigrača nije uspio doći do lopte.

Za 11-erac kojim je domaći sastav poveo krivac je Mijo Caktaš koji je prilično nepotrebno igrao rukom u svom kaznenom prostoru u duelu s Benzarom. Posavec je pročitao stranu u koju će Gnohere pucati, ali udarac je bio iznimno precizan.

Nakon primljenog pogotka Hajduk je krenuo ofenzivnije prema vratima domaćin i tako ostavio dosta prostora na svojoj polovici igrališta. Rumunji nisu uspjeli iskoristiti niti jedan od brojnih protunapada za 2:0, a za to su bili kažnjeni u 81. minuti. Jairo je lijepo prošao po desnom krilu i uputio odličan ubačaj na peterac gdje je natrčao Said i silovito glavom zatresao mrežu.

Sa 1:1 je Hajduk imao prolazak dalje zbog gola u gostima, a taj je rezultat vrijedio sve do treće minute sudačke nadoknade kada je ubačaj Benzara preletio Posavca, a na drugoj vratnici je loptu spremno dočekao Gnohere i odveo rumunjski sastav u 4. pretkolo.

Nogometaši Rijeke također nisu uspjeli izboriti plasman u završnu rundu kvalifikacija za plasman u Europsku ligu nakon što su u uzvratnom susretu trećega pretkola na Rujevici izgubili 0:1 od Sarpsborga. Prva je utakmica završila 1:1 pa norveška momčad ide dalje s ukupnoh 2:1.

Pogodak odluke postigao je Patrick Mortensen u 84. minuti.

Nakon što je ogled u Sarpsborgu završio 1:1, Rijeka je bila apsolutni favorit za prolaz. Očekivalo se kako će hrvatski doprvak na Rujevici iskoristiti pozitivan rezultat i izboriti prolaz u doigravanje. Nažalost, momčad Matjaža Keka je odigrala blijedu predstavu razočaravši svoje navijače. Domaćin je dominirao, ali bez pravih prilika. Veći dio utakmice gledali smo veliku borbu za svaku loptu, ali bez prilika ili opasnijih udaraca.

Sarpsborg će se u premijernom europskom nastupu za plasman u Europsku ligu boriti protiv Maccabi Tel Aviva koji je u dvije utakmice bio bolji od armenskog Pjunika. Prva utakmica je završila bez golova, a Maccabi je u uzvratu u Tel Avivu pobijedio 2:1.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI