fbpx

Što se dogodilo u nedjelju na Pecari je splet nesretnih glupih okolnosti

Autor: Mili Marušić / Dnevno.ba

"Poštovani navijači i ljubitelji rukometa, HRK Široki i RK Kiseljak godinama gaje prijateljski odnos i ono što se dogodilo u nedjelju na Pecari je splet nesretnih i, slobodno možemo reći, glupih okolnosti.

Nakon što su se ”glave ohladile”, kao što ste mogli vidjeti u videu, igrači Širokog i Kiseljaka sportski i prijateljski su se pozdravili te zajedno izašli s parketa dvorane uz pljesak publike.

HRK Široki i RK Kiseljak dogovorili su prijateljsku utakmicu te zajedničko druženje igrača i vodstva klubova čime ćemo dokazati da je sve ono što se dogodilo u nedjelju bilo u žaru borbe” – priopćeno je iz HRK Široki.

Podsjetimo kako je ova rukometna utakmica 13. kola Prve lige Rukometnog saveza Herceg-Bosne igrana ove nedjelje 22.travnja u dvorani Pecara u Širokom Brijegu i koja je prekinuta 27 sekundi prije kraja susreta pri vodstvu Širokobriježana 30:29, kada je došlo do fizičkih obračuna između ova dva kluba.

Kiseljak je imao napad za izjednačenje te je igrač Širokog Mate Marušić faulirao gostujućeg igrača udarivši ga intenzivnije po ruci u želji da izbije loptu. Sudac je dosudio deveterac, a odmah nakon toga igrač Kiseljaka Tarik Gogić je udario Marušića loptom u glavu nakon čega je na terenu nastala opća tučnjava igrača.

Tijekom obračuna na terenu, trener HRK Široki Mihovil Bilać dobio je udarac u glavu, nakon čega je prevežen vozilom Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Široki Brijeg u SKB Mostar gdje je ustanovljeno da je zadobio potres mozga te je zadržan na promatranju.

Nakon što su se smirile strasti, suci su prekinuli utakmicu, a diskvalifikaciju odnosno crveni karton zbog udaranja loptom protivničkog igrača dobio je igrač Kiseljaka Gogić dok je Marušić zaradio isključenje na dvije minute.

Desetak minuta nakon incidenta igrači su se ipak prijateljski pozdravili te su zajedno izašli s terena Pecare uz pljesak publike koja je nosila domaće rukometaše kroz ovaj susret.

Autor: Mili Marušić / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI