fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Švedska nakon produžetaka porazila Dansku i prošla u finale

Autor: Sportnet.hr

ZAGREB - Sjajno je bilo drugo polufinale Europskog prvenstva. Švedska je nakon produžetaka bila bolja od Danske i slavila s 35:34 te tako izborila dvoboj sa Španjolskom za titulu prvaka Europe. Mogli su Šveđani do finala i kroz 60 minuta, ali Danci su se u završne dvije minute vratili u utakmicu te golom Svana u posljednjoj sekundi poravnali na 28:28.

Odličnu utakmicu odigrali su Danci i Šveđani, a Švedska je prošla dalje pobjedom nakon produžetaka 35:34. Malo je toga išlo u prilog Švedskoj uoči susreta, međutim Danska nije znala iskoristiti probleme Šveđana i na kraju je zasluženo poražena.

Neposredno prije polufinala Kristjan Andresson ostao je bez dvojice prvih strijelaca Albina Lagergrena i Simona Jeppsona, nije mogao igrati niti Johan Jakobsson pa je tako Mattias Zachrisson s krila prebačen na poziciju desnog vanjskog, a svih 70 minuta na krilu je morao odraditi Hampus Wanne.

Nije to smetalo Šveđanima, dapače, Zachrisson je odradio sjajnu utakmicu u vanjskoj liniji i bio jedan od ključnih ljudi u ovoj švedskoj pobjedi.

Danska je od početka imala problema i praktički cijelo vrijeme bila u rezultatskom zaostatku. Švedska je odradila sjajno prvih 20 minuta, imala je prednost 15:10, ali u zadnjih deset minuta prvog dijela Danska je napravila seriju 4:1 i malo smanjila zaostatak.

Očekivalo se da će Danci u drugom dijelu zaigrati bolje i preuzeti kontrolu nad susretom kako vrijeme bude odmicalo zbog skraćene rotacije Šveđana, ali već ulazak u drugo poluvrijeme stavio ih je na nove muke. Devet minuta Danska nije mogla do gola iz igre, Švedska je za to vrijeme odmaknula na ugodnih 20:15 predvođena sjajno raspoloženim Andreasom Palickom.

Danska je ipak uspjela uhvatiti priključak i pet minuta prije kraja poravnati na 25:25. Međutim ponovno odgovara Švedska s dva gola Zachrissona i jednim Gottfridssona te odlazi na 28:25 i ima plus tri dvije minute prije kraja.

Tu se ruka Šveđanima skratila i Danska je golovima Lassea Svana (dva) i Rasmusa Laugea Schmidta izborila produžetke.

Niti tamo Švedska nije doživjela prognozirani pad. I dalje se borila, a u igri gol za gol ključnom se pokazala izgubljena lopta Mortena Olsena početkom drugog produžetka kada je Ekberg odjurio u kontru i zabio za 33:31. Do kraja susreta Danska nije imala nijedan posjed za poravnanje rezultata i upisala je poraz.

Andreas Palicka briljirao je s 20 obrana, Zachrisson je postigao osam golova, po sedam su dodali Niclas Ekberg i Jim Gottfridsson dok je šest zabio Linus Arnesson. Kod Danske vratari su skupili zajedno 11 obrana, Mikkel Hansen postigao je 12 golova, Rasmus Lauge Schmidt 11, a Lasse Svan pet.

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});