fbpx

Treći prvenstveni poraz Zrinjskog u petom nastupu, Željo ponovno na vrhu

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Veliki derbi 6. kola Premijerlige BiH u nogometu odigrali su Sarajevo i Zrinjski, a domaćin je na krilima trostrukog strijelca Mersudina Ahmetovića slavio pobjedu 4:2.

Domaćin je poveo u 24. minuti zgoditkom spomenutog Ahmetovića, a svega šest minuta kasnije dosuđen je i kazneni udarac za Sarajevo. Usljed prosvjeda zbog te sudačke odluke dvije javne opomene zaradio je Slobodan Jakovljević, pa su “Plemići” ostali s igračem manje.

Vratar Antonio Soldo je zaustavio udarac Krste Velkoskog, ali se lopta ponovno odbila do Makedonca koji ju je pospremio u mrežu za 2:0. U završnici prvoga dijela iskusni Bekrić pogađa za Mostarce i tako ih vraća u život.

Ipak, u nastavku dvoboja sve njihove nade pokopao je Ahmetović sa svoja dva nova zgoditka u 49. i 61. minuti. Potom je Nemanja Bilbija u 64. minuti smanjio na 4:2, ali bilo je to sve od Sliškovićeve momčadi. Do kraja je i domaćin ostao s desetoricom pošto je u 77. minuti zbog druge javne opomene igru morao napustiti Velkoski.

Uspješna nedjelja je i iza drugog sarajevskog premijerligaša budući da je Željezničar na Tušnju slavio sa 2:0 protiv Tuzla Citya. Ivan Čurjuić je u 56. minuti nakon asistencije Sulejmana Krpića zabio prekrasan gol za vodstvo gostiju, a pobjedu “Plavih” potvrdio je u trećoj minuti sudačkoga dodatka Stojan Vranješ.

Rezultati 6. kola:
Tuzla City – Željezničar 0:2, Sarajevo – Zrinjski 4:2, Radnik – Mladost 3:1, Čelik – Zvijezda ’09 2:0, Krupa – GOŠK 3:0. Još igraju: Široki Brijeg – Sloboda (ponedjeljak, 20 sati).

Poredak:
Željezničar 13, Široki Brijeg (-1) i Sarajevo 11, Radnik i Čelik 10, Krupa 9, Sloboda (-1) 7, Zrinjski (-1) 6, GOŠK 5, Tuzla City 4, Zvijezda ’09 (-1) 3, Mladost 2 boda.

Parovi 7. kola:
Mladost – Čelik, Sloboda – Radnik, GOŠK – Široki Brijeg, Željezničar – Krupa, Zrinjski – Tuzla City, Zvijezda ’09 – Sarajevo.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI