fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Tuga i nevjerica u Mostaru – Maribor šokirao Zrinjskog u 93. minuti

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Maribor je slavio protiv Zrinjskog u Mostaru sa 2:1 u njihovoj prvoj utakmici 2. Pretkola Lige prvaka, a junak susreta je Brazilac Tavares koji je u 93. minuti zabio taj pobjednički gol.

Zrinjski je imao i penal i isključenje suparničkog igrača, odnosno igrača u polju čitavih 25 minuta, no tek je u završnici domaćin stigao do izjednačenja, potom propustio još jednu veliku priliku i kada se činilo da će ostati 1:1 Pero Stojkić je skrivio kazneni udarac, a Brazilac Tavares zabio za pobjedu Maribora od 2:1 nakon čega je prvak Slovenije na odličnom putu da izbori 3. pretkolo ovog natjecanja.

Toni Jović je prvi prijetio u 4. minuti susreta kada njegov pokušaj biva izblokiran. Dvije minute nakon toga pogreška vratara Pirića, ali obrambeni igrači “Plemića” spašavaju opasnost ispred svoga gola. Nemanja Bilbija je u 9. minuti nepropisno zaustavljen od strane Marka Šulera u kaznenom prostoru gostiju, a sudac Daniel Siebert iz Njemačke pokazao na bijelu točku. Međutim, Bilbija umjesto gola pogađa vratnicu suparničkog gola.

Stojkić je tri minute kasnije pokušao iz slobodnjaka, ali je Jasmin Handanovič obranio. Gosti u 14. minuti stižu do zgoditka, ali ga sudac zbog zaleđa opravdano poništava. Mariborčani su u 25. minuti imali lijepu priliku kada je Ahmedi ubacio iz kuta, a Dino Hotić iz dobre pozicije glavom šutirao pored gola.

U 36. minuti bilježimo lijep prijem Semira Pezera nakon Jovićevog ubačaja iz kuta, ali je potom nažalost uslijedio izuzetno loš šut zadnjeg veznog domaćeg sastava. “Plemići” su u 40. minuti tražili novi penal zbog igranja Rajčevića rukom, ali je sudac Siebert samo odmahnuo rukom.

Hladan tuš Pod Bijelim brijegom zbio se u 43. minuti kada je Hotić dubinskom loptom proigrao Bajdea koji kratko dodaje do Luke Zahoviča, a najbolji strijelac Maribora u prošloj sezoni loptu šalje u nebranjenu mrežu i donosi “Violama” veliko slavlje.

Toni Jović je prvi prijetio i u drugom poluvremenu, no njegov udarac u 48. minuti završio je pored vratnice suparničkog gola. Slijedilo je par udaraca iz kuta za Mostarce, ali se iz svega toga ničeg konkretnog nije izrodilo.

Slišković je u 61. minuti izvršio dvostruku zamjenu, pa su umjesto Filipovića i Pezera u igru ušli Todorović i Perišić. Blaž Vrhovec je u 63. minuti zaradio javnu opomenu, a samo četiri minute kasnije dobio i drugi žuti, samim time i isključujući crveni karton, pa su Mariborčani ostali s desetoricom.

Ubrzo je nakon toga reagirao njihov šef struke Darko Milanič, te umjesto Hotić i Zahoviča u igru gurnuo Pihlera i Tavaresa. Ponajbolji igrač u redovima Zrinjskog, mladi Marijan Ćavar uputio je dobar udarac s dobrih 25 metara u 77. minuti, ali je lopta otišla malo pored gola. Odmah nakon toga upravo je Ćavar uz veliki pljesak tribina napustio igru, a umjesto njega ušao je Mulahusejnović.

Novi pljesak publike uslijedio je u 83. minuti, no ovaj put zbog ulaska protivničkog igrača u igru što ne treba čuditi ako znamo da je riječ o dojučerašnjem ljubimcu Ultrasa Jasminu Mešanoviću, koji je zamijenio Gregora Bajdea.

I kada su svi očekivali kraj zbio se izjednačujući gol Ognjena Todorovića, koji u 89. minuti koristi pogrešku vratara Jasmina Handanoviča i Zrinjskom donosi izjednačenje, koje je s obzirom na sve viđeno ove sparne srijede Pod Bijelim brijegom izgledalo kao najrealniji ishod utakmice.

Ipak, potom su domaćini imali još jednu veliku priliku, koju zaustavlja Handanovič, a onda na drugoj strani u 93. minuti griješi Pero Stojkić i pravi penal, a iskusni Tavares pogađa za pobjedu gostiju od 2:1.

Koliko je bilo uzbuđenja u toj završnici najbolji je pokazatelj činjenica da su gosti u 95. minuti iz kontre mogli i do trećeg gola, ali je Pirić obranio šut Ahmedija, pa je ostalo tih 1:2.

MOSTAR – Stadion Pod Bijelim brijegom. Sudac: Daniel Siebert (Njemačka). Prva utakmica drugog pretkola Lige prvaka: Zrinjski – Maribor 1:2 (0:1). Strijelci: 0:1 Zahovič (43), 1:1 Todorović (89), 1:2 tavares (90+3 – 11m). Crveni karton: Vrhovec (Maribor) – 69. minuta.

ZRINJSKI: Pirić, Barić, Jakovljević, Katanec, Stojkić, Pezer (od 61. Perišić), Ćavar (od 78. MUlahusejnović), Filipović (od 61. Todorović), Bilbija, Jović, Kajkut. Šef stručnog stožera: Blaž Slišković.

MARIBOR: Handanovič, Viler, Šuler, Palčić, Rajčević, Vrhovec, Kabha, Bajde (od 83. Mešanović), Ahmedi, Hotić (od 71. Tavares), Zahovič (od 71. Pihler). Šef stručnog stožera: Darko Milanič.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});