fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Veliki preokret protiv Mađara i pobjeda koja Hrvatsku vodi u drugi krug natjecanja

Autor: Sportnet.hr

ROUEN - Trebalo je vremena da Hrvatska počne igrati onako kako može. Nakon lošeg prvog, odigrala je znatno bolje drugo poluvrijeme i svladala Mađarsku 31:28.

Tri poluvremena Hrvatska je bila ispod očekivane razine. Susret protiv Saudijske Arabije i prvo poluvrijeme protiv Mađarske donijeli su blijed nastup Hrvatske, ali drugo poluvrijeme u Rouenu bilo je sasvim duga priča.

25 minuta Hrvatska je u Rouenu izgledala jako loše. Napad je bio prespor, doduše nije bilo niti sreće s obzirom da je četiri puta pogođen okvir gola, ali gledajući ukupno, Hrvatska je napadački izgledala još lošije nego protiv Saudijske Arabije.

Od početka susreta voda je išla na mlin Mađarske. Čak i ono što je trebala biti prednost Hrvatske, nije se pokazalo kao prednost. Do rezultata 6:3 Mađarska je došla uz tri pogotka iz kontre, a Hrvatska je trebala biti ta koja bi tražila jurnjavu i otvoren teren. Mađari su dobro zatvorili hrvatsku tranziciju, nije bilo toliko kontranapada i natjerala ju je na igru na postavljenu obranu gdje se naša vanjska linija jako mučila.

Bilo je vrlo brzo vidljivo da će biti problema. Mađarska je od zaostatka 3:2 nanizala četiri gola i stigla do prednosti, golovima Štrleka i Mandalinića iz penala (Horvat prvi nije zabio) vratila se na minus jedan, ali vrlo brzo je Mađarska uzvratila i ponovno se odvojila.

Četiri minute prije kraja prvog poluvremena Zsolt Balogh odveo je Mađarsku do najviše prednosti 11:7. Situacija na parketu bila je vrlo loša za Hrvatsku, ali onda je mađarski izbornik Xavier Sabate pozvao minutu odmora, poremetio ritam svoje reprezentacija i Hrvatska se nekako vratila i na poluvrijeme otišla s 11:11.

Dobro je u završnici prvog dijela ušao Filip Ivić, skinuo je kontru i zatim pokušaj na prazan gol, za sedam minuta skupio tri obrane i vratio Hrvatsku u utakmicu.

Ivić je dobro nastavio i u drugom dijelu gdje pet minuta nije bilo pogodaka, a onda je Duvnjak iz teške pozicije zakucao za prvo vodstvo Hrvatske nakon dugo vremena.

U drugi dio dobro je ušao i Marko Mamić, priključio se i Cindrić te je Hrvatska prvi put na susretu došla do dva razlike, 17:15. Kod tog rezultata imala je Hrvatska penal za plus tri, ali Mikler brani Mandaliniću i nedugo zatim umjesto da se Hrvatska odvojila, Mađarska je imala napad za poravnanje.

Srećom nije ga iskoristila, Hrvatska je podignula ritam i s nekoliko brzih pogodaka pobjegla na 22:18 i krenula prema pobjedi.

Hrvatska se razigrala, u napadu je izgledala puno bolje nego u prvom dijelu, stvorila je prednost i napokon slomila otpor Mađarske. U završnici susreta Mađari su bili na minus tri i pokušavali zakomplicirati dvoboj, ali Hrvatska je izdržala i na kraju slavila.

U hrvatskim redovima najefikasniji bio je Manuel Štrlek sa šest golova dok je Filip Ivić skupio deset obrana. Kod Mađarske Gergely Harsanyi i Zsolt Balogh zabili su po šest golova.

HRVATSKA – MAĐARSKA 31:28 (11:11)

HRVATSKA: Ivan Stevanović (3 obrane), Filip Ivić (10 obrana), Lovro Mihić, Domagoj Duvnjak 5/10, Luka Stepančić 0/2, Jakov Gojun, Zlatko Horvat 4/7, Tin Kontrec 2/2, Josip Božić Pavletić, Stipe Mandalinić 2/5, Manuel Štrlek 6/7, Željko Musa, Lovro Jotić, Marko Mamić 4/6, Luka Šebetić 4/5, Luka Cindrić 4/5.

MAĐARSKA: Nandor Fazekas (1 obrana), Roland Mikler (9 obrana), Zsolt Balogh 6/7, Timuzsin Schuch, Gabor Csaszar 2/4, Gergely Harsanyi 6/8, Patrik Ligetvari 1/2, Laszlo Nagy, Iman Jamali 2/4, Szabolcs Zubai, Bence Banhidi 2/2, Szabolcs Szollosi, Adam Juhasz 2/6, Gabor Ancsin 0/1, Richard Bodo 3/7, Mate Lekai 4/5.

Sedmerci: Hrvatska 1/3, Mađarska 2/3
Isključenja: Hrvatska 8 minuta, Mađarska 6 minuta
Izgubljene lopte: Hrvatska 8, Mađarska 12

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});