fbpx

VIDEO: Čileanac Fernandez odlučio veliki derbi HNL-a i nanio prvi poraz Rijeci na Rujevici

Autor: Andrija Kačić Karlin

RIJEKA - Dinamo je pobjedu zaslužio, bila je to zanimljiva utakmica koja je ipak mogla imati drugačiji ishod da su nogometaši Rijeke, napose u drugome dijelu, bili precizniji u završnici. Ipak, Dinamo je pobijedio ozljedama i suspenzijama desetkovanu Rijeke, koja lošu igru iz prvog dijela susreta i rezultatski zaostatak nije uspjela nadoknaditi u drugom poluvremenu.

U derbiju 5. kola Prve HNL u Rijeci je istoimena domaća momčad poražena od Dinama s 2-0 (2-0). Oba pogotka su postignuta u prvome poluvremenu i oba su djela tamnoputog Čileanca juniora Fernandesa, u 11. minuti nakon dobre akcije i u 40.minuti poslije jedanaesterca.

Dinamo je pobjedu zaslužio, bila je to zanimljiva utakmica koja je ipak mogla imati drugačiji ishod da su nogometaši Rijeke, napose u drugome dijelu, bili precizniji u završnici. Ipak, Dinamo je pobijedio ozljedama i suspenzijama desetkovanu Rijeke, koja lošu igru iz prvog dijela susreta i rezultatski zaostatak nije uspjela nadoknaditi u drugom poluvremenu. Junak dvoboja bio je Čileanac Junior Fernandes s dva gola, a zagrebačka momčad je od 59. minute igrala s igračem manje.

Prvo poluvrijeme proteklo je u znaku odličnog Čileanca Juniora Fernandesa, koji je već u 11. minuti iskoristio prvu priliku za gol nakon velike smušenosti Rijekine obrane prilikom kornera gostujuće momčadi. Ostavši potpuno sam ispred Rijekina vratara Fernandes traljavo puca, ali i takav njegov udarac ulazi u mrežu. U 37. Fernandes opasno puca s vrha kaznenog prostora, Sluga brani, a u 40. minuti sudac Pejin je dosudio jedanaesterac nakon igranja rukom Žute, a sigurno realizator bio je Fernandes. Čileanac je okončao svojih sjajnih prvih 45 minuta još jednom akcijom i još jednim opasnim udarcem u 42. minuti, ali je Rijekin vratar uspio obraniti.

Rijeka je nakon vrlo slabog prvog dijela drugo poluvrijeme otvorila velikom šansom Jelića,ali je domaći napadač pogodio umjesto mreže desnu vratnicu. U 59. minuti je Dinamo ostao s igračem manje nakon što je Čeh Jan Lecjaks dobio crveni karton zbog grubog starta. Rijeka je potom jurnula riješena da iskoristi brojčanu prednost, no u tome nije uspjela – Slovenac Matija Črnic pogađa gredu u 84. minuti, a u 90. minuti udarac Gorgona odlazi iznad grede.

Dinamo je prvi s 13 bodova, Hajduk drugi s 10, dok su Rijeka i Slaven Belupo treći i četvrti s 9 bodova.

Autor: Andrija Kačić Karlin

ZADNJE VIJESTI