fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

(VIDEO): Dario Šarić kao Allen Iverson, Bogdanovića izdala trica, Celticsima važna pobjeda nad Wizardsima

Autor: Sportnet.hr

ORLANDO - Philadelphia 76ersi imali su pobjedu u rukama u gostima kod Orlando Magica. Dobrim dijelom utakmice imali su dvoznamenkastu prednost, koja je u nekim trenucima iznosila i 17 koševa, no kratka klupa i šest osobnih pogrešaka Darija Šarića presudili su 76ersima, na kraju su u produžetku poraženi sa 112:109.

Kao i obično, Dario Šarić vrlo je slabo ušao u susret, otvorio je utakmicu šutom 1/4 iz igre, ali nakon kratkog hlađenja u igru se vraća puno bolji Dario, do poluvremena popravlja šut na 5/8, na odmor odlazi s 13 poena i pet skokova u 16 minuta provedenih na parketu. Philadelphia je potpuno dominirala protiv Magica i na odmor otišla s prednošću od 15 koševa, 56:41.

Dobar dio treće četvrtine činilo se da ni Magic više ne vjeruje u pobjedu, Sixersi su kontrolirali rezultat, u nekoliko navrata imali su i +17, ali onda kola za umorne goste polako kreću nizbrdo. Suci nažalost još uvijek nemaju respekta za Šarića, svirali su mu nekoliko u najmanju ruku dvojbenih osobnih pogrešaka pa je Dario početkom posljednje dionice morao na klupu s pet osobnih pogrešaka.

Magic koristi odsustvo Šarića i nekoliko nerezonskih napada Sixersa te dolazi na samo minus tri, 89:86. Oglasila su se zvona za uzbunu na klupi gostiju, u igru se vraća Šarić i odmah tricom smiruje strasti. Nažalost po 76erse, nije se dugo zadržao u igri, dobiva šestu osobnu pogrešku i napušta susret, prvi puta u svojoj NBA karijeri Šarić je izletio zbog šest osobnih pogrešaka.

Ionako kratka klupa Sixersa postaje još kraćom, uzmemo li u obzir kako je ovo gostima bila druga utakmica u dvije večeri, jasno je bilo kako će umor napraviti svoje. Vrlo brzo Magic prelazi u vodstvo, ali uporni gosti vraćaju “nulu”, čak su imali i napad za pobjedu ali Andersonu pri ulasku pod obruč loptu krade Payton.

U produžecima Sixersi nisu imali snage, trener Brown na raspolaganju je imao tek sedmoricu igrača i Magic slavi sa 112:109.

Šarić je na kraju na parketu proveo tek 26 minuta i za to vrijeme ubacio 18 koševa (4/4 za 1, 4/9 za 2, 2/5 za 3), uz pet skokova, jednu ukradenu loptu i jednu blokadu. Bila mu je ovo 20. uzastopna utakmica u kojoj je postigao dvoznamenkasti broj poena, što je kao rookieju Philadelphije posljednji put za rukom pošlo legendarnom Allenu Iversonu .

Sjajan je u redovima Sixersa bio Richaun Holmes, u 42 minute na parketu ostvario je drugi double-double karijere, večer je okončao s 24 poena i 14 skokova. S 24 je poena, uz 13 skokova, susret završio i Robert Covington, dok je Nik Stauskasdodao 20 poena s klupe.

Magic je do pobjede predvodio sjajni Nikola Vučević s 26 poena i 13 skokova. Zapaženu je rolu imao i Evan Fournier s 19 koševa te Aaron Gordon sa 17 ubačaja. 19 minuta na parketu proveo je Mario Hezonja, nije ovo bila njegova noć, izuzmemo li nekoliko bljeskova bio je poprilično indisponiran i neprimjetan, susret je završio s nulom na kontu koševa (0/1 za 2, 0/3 za 3), dodao je dva skoka, asistenciju i ukradenu loptu. Damjan Rudež nije ulazio u igru.

https://youtu.be/9hYEYnvDzTI

U izravnoj borbi za drugo mjesto Istoka snage su u Bostonu odmjerili Celticsi i Washington Wizardsi. Nije to bila večer Wizardsa, Celticsi su zasluženo slavili 110:102.

Nakon dvije utakmice odmora zbog ozljede koljena u sastav domaćina vratio se Isaiah Thomas, u pravo vrijeme jer ponovno je odigrao odličnu utakmicu, koja im je možda i osigurala drugu poziciju na Istoku.

Iako su u završnici susreta rezervisti Washingtona pritisnuli Celticse i podigli neizvjesnost u utakmici, došli su na minus šest dvije minute prije kraja, domaća je momčad relativno komotno slavila. Kontrolirali su tijek susreta i na kraju upisali posve zasluženu pobjedu.

Thomas je do važne pobjede predvodio Celticse s 25 koševa, na 20 se zaustavio Bradley, po 16 su ubacili Crowder i Horford.

Najbolji kod neraspoloženih Wizardsa bio je Bradley Beal s 19 koševa, John Wall ubacio je 16, uz osam asistencija. Bojan Bogdanović vrlo je slabo ušao u susret, ali se probudio u nastavku susreta, a trener Brooks ukazao mu je povjerenje u posljednjoj četvrtini kada su Wizardsi pokušavali dostići Celticse.

Odigrao je 28 minuta i za to vrijeme upisao 14 poena iako ga uopće nije išao šut za tri poena (4/5 za 1, 5/7 za 2, 0/5 za 3). Dodao je šest skokova, dvije asistencije, ukradenu loptu i blokadu, a idućih će se dana vrtjeti video isječak njegovog otvaranja na tricu iz kuta i trenutka kada ga je spotaknuo sudac, koji je stajao u terenu, i onda dosudio loptu za Boston.

https://youtu.be/jTsu8a-lreo

https://youtu.be/RyjaEkifxao

https://youtu.be/kENlqczhc3w

NBA, rezultati:
Orlando – Philadelphia 112:109
Boston – Washington 110:102

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});