fbpx
FOTO: Mili Marušić

VIDEO EKSKLUZIV: Josip Šimunić i Jakov Sedlar – Uvijek nam je lijepo u Hercegovini

Autor: Danijel Ivanković

ŠIROKI BRIJEG - Tijekom jučerašnjeg dana na Humcu kod Ljubuškog i u Širokom Brijegu održane su prve dvije prezentacije dokumentarnog filma "Moja voljena Hrvatska", koji govori o životu i igračkoj karijeri bivšeg hrvatskog nogometnog reprezentativca Josipa Šimunića. Ove subote su nove prezentacije u Etno selu - Međugorje, te mostarskoj Kosači. Tim povodom smo nakon širokobriješke prezentacije razgovarali s Josipom Šimunićem, te redateljem filma Jakovom Sedlarom.

“Super sam zadovoljan, ali meni je uvijek lijepo ovdje u Hercegovini. Nadam se da će se prodati što više DVD-ova jer su sva sredstva, što se prikupe, namijenjena za ginekološki odjel KBC-a Mostar” – kazao je Josip Šimunić za Dnevno.ba, te dodao kako tijekom igračke karijere nikada nije razmišljao da će jednoga dana snimati film o svom životu, međutim eto i to se dogodilo.

Joeširoki01042016  17

“Upoznao sam gospodina Sedlara preko zajedničkih prijatelja i ponuđeno mi je da snimimo film. Jedan prijatelj je napisao i knjigu o meni, a prijatelji su također rekli ako ti ne ispričaš svoju priču onda će je ispričati drugi. Zato sam se odlučio na ovaj korak i zahvalan sam jako puno Jakovu” – kazao je Josip Šimunić.

I sam Jakov Sedlar izrazio je zadovoljstvo što je bilo dosta ljudi na hercegovačkim promocijama filma, a ujedno je najavio zagrebačku premijeru svog najnovijeg filma “Jasenovac – istina”.

“Kino Europa ovog ponedjeljka u 21 sat mjesto je gdje će biti održana hrvatska premijera tog filma. Znamo da je bilo dosta podmetanja iz mržnje, odnosno ne ljubavi prema Hrvatskoj i znamo da je istina o Jasenovcu bolna i stoga je i mi moramo prezentirati. Nadam se da će i ovaj film biti dobro prihvaćen kod publike, a znam da će biti i onih koji ga neće voljeti, ali to je njihov problem” – kazao je Jakov Sedlar.

Joeširoki01042016  2

Josip Šimunić priznaje u razgovoru za naš portal kako je bio iznenađen pozivom izbornika Ante Čačića u stručni stožer reprezentacije, ali da ga je prihvatio bez velikog razmišljanja.

“Sada radim na dobijanju trenerske licence i uživam raditi u našoj reprezentaciji. S igračima koje trenutno imamo na raspolaganju možemo jako puno napraviti, nemamo pritiska, znamo da smo tamo gdje pripadamo i bit će užitak sudjelovati na Europskom prvenstvu u Francuskoj” – ustvrdio je Josip Šimunić, koji je inače za prošlog Svjetskog prvenstva u Brazilu bio kolumnist našeg portala, ali kako kaže za njega je ipak nogomet i tu najbolje “pliva”.

Joeširoki01042016 1

U takvu konstataciju uopće ne sumnjamo, baš kao što nikada nismo sumnjali ni u Šimunićev igrački kvalitet, domoljublje i ljudske manire, odnosno isto kao što nikada nije bilo razloga sumnjati u redateljsku moć i snagu jednog Jakova Sedlara, a upravo to i jesu najbolje preporuke da kupite DVD i pogledate film “Moja voljena Hrvatska”, ako kojim slučajem to već do sada niste učinili.

Inače, za boravka u Širokom Brijegu Josip Šimunić je imao i kraći sastanak s igračima i rukovodstvom međužupanijskog ligaša Mladost i učlanio se u ovaj klub, te obećao kako će i ubuduće pomagati spomenuti sportski kolektiv. U kinodvorani „Borak“ poseban pozdrav uputio je generalu Zlatanu Miji Jeliću, svom velikom prijatelju rekavši „Da je mogao znam da bi večeras sto posto bio ovdje sa nama u Širokom Brijegu“.

Autor: Danijel Ivanković

ZADNJE VIJESTI