fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIDEO: Husref Musemić – Pozivam navijače da podrže momčad, ne mene!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Derbi 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, svakako je dvoboj na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" gdje će Sarajevo sutra od 20 sati ugostiti Zrinjski.

“Bordo” momčad već četiri kola ne zna za poraz (dvije pobjede i dva remija), dok aktualni prvaci na najveći bh. stadion dolaze dobro uzdrmani. Već na startu prvenstva upisali su dva poraza (Željezničar 0:2, Čelik 0:1), pa je Uprava reagirala eskpresno i zahvalila se Anti Miši, a na kormilo ponovo dovela Blaža Sliškovića. U međuvremenu Zrinjski je ispao i iz Europske lige nakon remije protiv Ludogoretsa 1:1 (u prvom susretu poraženi 0:1).

Tim povodom u klupskim prostorijima FK Sarajevo održana je press-konferencija, na kojoj su se novinarima obratili šef struke Husref Musemić i prvotimac Amar Rahmanović.

“Još jedna teška utakmica, važna i zahtjevna u vrlo kratkom vremenu. Ako budemo na nivou onoga što smo igrali na derbiju, onda možemo izvući pozitivan rezultat. Zrinjski je kvalitetna momčad, eliminirani su iz Europe i ostalo im je samo prvenstvo. Momčad koja je kvalitetna, koja hoće igrati i kažnjava svaku grešku protivnika. Moramo biti jako oprezni, opet što stalno ponavljam, disciplina je osnovni faktor koji morate zadovoljiti kako bi nešto napravili. Pozivamo navijače da nas podrže. Mislim da smo u srijedu odigrali dobru utakmicu, nismo imali sreće, ali nadam se da će nam se vratiti”, rekao je Musemić.

Trener Sarajeva osvrnuo se na igrače koji neće biti u konkurenciji.

“Aladin Šišić neće biti u konkurenciji, a osim njega neće biti ni Ljuban Crepulja koji se žali na povredu koljena koju vuče od ranije. Ako bude izmjena, bit će samo jedna izmjena”, kazao je Musemić.

Dotakao se i Zrinjskog.

“Oni su odigrali jako puno utakmica u zadnjih mjesec dana. Nismo mogli puno toga vidjeti jer je Ludogorets rano postigao pogodak i igralo se samo da se završi i ne znam koliko su se potrošili. Slišković najavljuje četvrtu titulu, imaju kvalitet, ali smo se i mi potrošili u srijedu. Mislim da smo imali vremena da se osvježimo i pripremimo za ovu utakmicu. Sigurno da je podrška navijača potrebna. Da podrže momčad, ne mene”, rekao je Musemić.

On je dodao da će novi vratar Sarajeva Džafić sjediti na klupi u susretu protiv Zrinjskog.

Nakon Musemića, predstavnicima medija obratio se i Amar Rahmanović.

“Šef je većinu toga rekao. Ako hoćemo da se borimo za naslov, trebamo početi pobjeđivati. Sutra je idealna prilika. Zrinjski maksimalno respektiramo, ali nas ne trebaju zavarati turbulencije. Ako smo mi pravi, možemo dosta toga napraviti. Sutra idemo na pobjedu, naravno” – rekao je Amar Rahmanović.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});