fbpx
Foto: Mili Marušić

VIDEO: Najbolje mlade tenisačice i tenisači svijeta dva tjedna gosti u Širokom Brijegu

Autor: Danijel Ivanković

ŠIROKI BRIJEG - Istovremeno s održavanjem Prvog Grand Slama sezone - Australian Opena, tenis je središnji događaj i u Širokom Brijegu s obzirom da su još koncem prošlog tjedna u hercegovački gradić počeli pristizati mladi tenisači iz različitih krajeva svijeta, a povod je održavanje ITF turnira uzrasta do 18 godina.

Tijekom vikenda igrani su kvalifikacijski mečevi i u ženskoj i u muškoj konkurenciji, a ovog ponedjeljka krenuo je i glavni turnir u obje konkurencije. Turnir se završava u predstojeću nedjelju finalnim mečevima u obje konkurencije, međutim već u naredni ponedjeljak kreće i taj drugi turnir.

“Široki Brijeg je drugu godinu uzastopce tenisko poprište teniskih turnira u kojima sudjeluju ponajbolji mladi igrači današnjice i kroz ova dva tjedna ugostit ćemo nekih 130-140 tenisačica i tenisača” – u razgovoru za Dnevno.ba kazao je Marko Čuljak, čelni čovjek TK “Set” Široki Brijeg, a ujedno i direktor spomenutih turnira iz ITF serije.

tenisitp 19012016 8

Na ovom prvom turniru pojavile su se igračice i igrači iz 25 različitih zemalja svijeta, a među sudionicima bio je i igrač iz Tajvana.

“Imamo igračice i igrače iz Rusije, Ukrajine, Njemačke, Belgije, SAD-a, Španjolske, Turske, Rumunjske… Imali smo i tog jednog momka sa Tajvana koji je nastupio u kvalifikacijama, no nažalost odmah je eliminiran. Svi su zadovoljni gostoprimstvom i uvjetima koje nudimo i stoga možemo biti zadovoljni” – govori na Čuljak.

A zadovoljni su i Širokobriježani, jer su svi ovdašnji smještajni kapaciteti tijekom ova dva tjedna popunjeni s obzirom da su Široki Brijeg pored samih sudionika ovih turnira dobrim dijelom pohodili i njihovi roditelji, te raznorazno popratno osoblje.

Prijašnjih godina na turnirima za mlade igrače u Širokom Brijegu svoje takorekuć prve teniske korake radili su i Marin Čilić, Mirza Bašić ili Damir Džumhur, igrači koji su ovog ponedjeljka uspješno krenuli na Australian Openu, kao i igrači koji su dolazili iz drugih zemalja, a danas su ugledna imena u svijetu ATP-a. Tko zna, možda i ovogodišnji turniri u Širokom Brijegu izbace neko ime kojem ćemo se diviti u predstojećim godinama, a ako bude sreće možda i netko od mladih iz BiH zablista.

tenisitp 19012016 5

“Talenta sigurno ima među našim domaćim curama i momcima, no o imenima koja bi mogla napraviti neki veći iskorak ipak ne bih govorio” – kazao je za naš portal Marko Čuljak, koji u svom klubu trenutno radi s 30-tak igračica i igrača uzrasta od 5-17 godina.

Na kraju ćemo još pobrojati sve zemlje iz kojih dolaze sudionici prvog od dva ovogodišnja širokobriješka turnira:

Austrija, Belgija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Češka, Gruzija, Hrvatska, Italija, Izrael, Mađarska, Makedonija, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Rusija, SAD, Slovačka, Slovenija, Srbija, Španjolska, Švedska, Tajvan, Turska i Ukrajina.

Autor: Danijel Ivanković

ZADNJE VIJESTI