fbpx

VIDEO: Poraz Bilićevog West Hama u Sloveniji, Skender obranio penal u pobjedi Danaca

Autor: Sportnet.hr

DOMŽALE - Uz nastupe hrvatskih klubova u trećem pretkolu Europske lige, još niz hrvatskih igrača i trenera bilo je u akciji u ostalim susretima...

Dražen Besek s Birkirkarom praktički se oprostio od Europe. Na Malti je gostovao Krasnodar i visokom pobjedom 3:0 potvrdio status favorita.

Andreas Granqvist i Fjodor Smolov doveli su goste do dva gola prednosti prije nego je mladi branič Ryan Scicluna zaradio isključenje. S igračem više Krasnodar je stigao i do trećeg pogotka i to preko Ricarda Labordea. U domaćem sastavu cijelu utakmicu branio je Miroslav Koprić dok je Mislav Anđelković u 62. minuti zamijenio Dejana Đorđevića.

Prvi dvoboj između praške Slavije i Rio Avea završen je bez pogodaka iako su obje momčadi mogle do pobjede. Realizacija je zakazala i ostalo je 0:0, a u gostujućim redovima Filip Krovinović igrao je do 69. minute kada ga je zamijenio Helder Guedes.

Hertha i Bröndby nisu odigrali utakmicu za pamćenje, a na kraju su Nijemci odnijeli minimalnu pobjedu 1:0. Čovjek odluke bio je Vedad Ibišević koji je donio pobjedu domaćinu golom u 28. minuti na dodavanje Mitchella Weisera.

Veliki korak prema prolazu napravio je Maccabi iz Tel Aviva gostujućom pobjedom kod Panduriija. Izraelci su bili puno konkretniji i na kraju su zasluženo slavili 3:1.

Na poluvremenu bilo je 1:1 nakon što je Maccabi poveo golom Tala Ben Haima, a Ovidiu Herea poravnao, da bi u drugom dijelu Maccabi zabio još dva pogotka preko Nose Igiebora iDora Miche. U domaćem sastavu Filip Mrzljak igrao je do 62. minute kada ga je zamijenio ugledni Nigerijac Christian Obodo.

Bečka Austria ima za čim žaliti. Na svom stadionu potpuno je nadigrala Trnavu, ali na kraju je izgubila 1:0. Pad koncentracije na otvaranju drugog poluvremena skupo je stajao Austrijance koje je kaznio Robert Tambe i golom u 46. minuti donio svojoj momčadi pobjedu. Ognjen Vukojević ostao je na klupi, ali je zato Petar Filipović odigrao cijelu utakmicu.

Još jedan bečki velikan ostao je bez pobjede i to Rapid na gostovanju u Bjelorusiji kod Žodina. Susret je završen bez pogodaka iako je Rapid imao dovoljno prilika za riješiti pitanje prolaza već u Bjelorusiji. U gostujućem sastavu Ivan Močinić ušao je u igru u 85. minuti umjestoThomasa Murga.

Veliki korak prema četvrtom pretkolu napravio je danski Sonderjyske koji je slavio u gostima kod Zaglebija s 2:1. Danci su poveli s 2:0 u prvom dijelu golovima Kroona i Dal Hendea da bi smanjio Janoszka. U drugom dijelu domaćin je dobio kazneni udarac, no pokušajStarzynskog sjajno je obranio Marin Skender.

Sve je i dalje otvoreno u dvoboju između Grasshoppersa i Apollona. Prvi susret u Švicarskoj okončan je pobjedom domaćina 2:1 golovima Tabakovića i Lavanchyja koji je poentirao u 93. minuti. Za goste je zabio Gneki Guie. Kod domaćina Marko Bašić odigrao je cijelu utakmicu, a kod gostiju Anton Maglica u 83. minuti zamijenio je jedinog strijelca.

Ukrajinac Dmitro Bezotosny spasio je Gabalu od teškog poraza u Lilleu. Domaćin je potpuno dominirao, imao čak 29 udaraca prema golu, ali završilo je samo 1:1. Vernydub je doveo goste u vodstvo u 13. minuti, a poravnao je u 47. minuti Ryan Mendes. Filip Ozobić odigrao je cijelu utakmicu za Gabalu.

Otvoren i zanimljiv dvoboj odigran je u Luzernu gdje je istoimeni domaćin remizirao s bivšim klubom Šime Vrsaljka, Sassuolom. Završilo je 1:1 nakon što je domaćin poveo već u osmoj minuti preko Schneuwlyja, a poravnao Berardi u 42. iz penala. Tomislav Puljić odigrao je cijelu utakmicu za domaćina.

Slaven Bilić nikako ne može biti zadovoljan onim što je West Ham prikazao u Ljubljani. Vrlo skroman nastup protiv Domžala i na kraju poraz 2:1 koji je još i dobar s obzirom da su domaćini imali čisti zicer u posljednjim trenucima susreta koji je briljantnom reakcijom obranio Adrian.

Junak Domžala bio je Crnič koji je postigao oba pogotka, a jedini strijelac za goste bio je Mark Noble iz kaznenog udarca. Inače, Bilić zbog kazne nije mogao voditi momčad već je ona bila u rukama Nikole Jurčevića. Antonio Mance i Marko Alvir odigrali su cijelu utakmicu za slovensku momčad.

Europska liga, treće pretkolo:

Birkirkara – Krasnodar 0:3
Slavia Prag – Rio Ave 0:0
Hertha – Bröndby 1:0
Osmanlispor – Kalju 1:0
Pandurii – Maccabi Tel Aviv 1:3
Vojvodina – Dinamo Minsk 1:1
Austria Beč – Trnava 0:1
Škendija – Mlada Boleslav 2:0
Panathinaikos – AIK Stockholm 1:0
IFK Göteborg – HJK Helsinki 1:2
Žodino – Rapid Beč 0:0
Gent – Viitorul 5:0
Genk – Cork City 1:0
AEK Larnaka – Spartak Moskva 1:1
Zaglebie – Sonderjyske 1:2
Aberdeen – Maribor 1:1
Grasshoppers – Apollon 2:1
Lille – Gabala 1:1
Jelgava – Beitar 1:1
Admira – Liberec 1:2
Videoton – Midtjylland 0:1
Luzern – Sassuolo 1:1
AZ Alkmaar – PAS Giannina 1:0
Heracles – Arouca 1:1
Domžale – West Ham 2:1
St. Etienne – AEK 0:0

Autor: Sportnet.hr

ZADNJE VIJESTI