fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VLADAVIĆ PORUČIO HUSIĆU: Možeš u “kozijoj ligi” Federacije, ali ovo je…

Autor: Sportske.ba

GABELA -Admir Vladavić je jedno vrijeme žario i palio nogometnim terenima u Bosni i Hercegovini. Kao golobradi mladić raskošni talent pokazao je u Veležu, a afirmaciju stekao u sarajevskom Željezničaru, piše Faktor.ba.

Kasnije je igrao u slovačkoj Žilini, s kojom je briljirao u Ligi prvaka, a Branislav Ivanović, defanzivac “Plavaca”, tadašnja zvijezda reprezentacije Srbije, nije se mogao načuditi kako “tako dobar igrač” nosi dres Žiline.

Vladavić je nosio dres i austrijskog Red Bull Salzburga, a jedno vrijeme je bio standardni A reprezentativac BiH. Najvažniju sporednu stvar ima “u malom prstu”, a nakon završetka profesionalne karijere ostao je u nogometu. Vladavić je ušao u menadžerske vode, a nedavno je uspostavio suradnju s Fabianom Ernsteom, bivšim reprezentativcem Njemačke, za čiju agenciju skautira igrače iz BiH, kojima otvara vrata u ligama Austrije, Češke i Slovačke.

A upravo je Vladavić jučer u Gabeli na utakmici GOŠK – Tuzla City skautirao nekoliko igrača. Gabelu je napustio razočaran, ne igračima, nego odnosnom Azmira Husića, alfe i omege tuzlanskog premijeligaša, prema nogometu. Nezadovoljstvo je podijelio na svom Facebook profilu, gdje je “opleo” po Husiću.

“Zvalo se to nešto Simin Han ili Manchester City, pardon, Tuzla City, to nije kamion koji se vozi. Nije to samo daš milijun-dva i odmah si prvak nečega. Moraš malo da se razumiješ u posao. Moraš da znaš kako igra 11 ljudi i da ne možeš sve parama kupiti. Jednu sezonu u “kozijoj ligi” Federacije možeš. OK. Ali već ovo je prevelik zalogaj. Ne mogu se toliko suci brukati koliko su potrošeni ti neki tvoji igrači. Gospodine Husiću, ipak, da bi razumio nogomet nije dovoljno pogledati dvije utakmice i imati oko sebe mešetare, koji isto tako ne razumiju fudbal ili ti ga nogomet, nego gledaju osobni interes” – napisao je Vladavić na svom Facebook profilu.

Autor: Sportske.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});