fbpx

VUJOŠEVIĆ: Armenija ima veliki kvalitet u odnosu na ime

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Izbornik košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević govorio je danas na konferenciji za medije pred dvoboj protiv Armenije u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Armanija u glavni grad BiH dolazi sa dvije pobjede protiv Slovačke i Švedske, a Vujošević je svjestan da će meč protiv ove selekcije biti izuzetno težak.

“Meni je zadovoljstvo što vidim da je ovakav interes za sutrašnji susret. Veoma važan dvoboj za nas. Armenija je netko tko je novi na košarkaškoj mapi Europe. To je zemlja koja ima veliki broj imigranata, imaju tri igrača koji imaju američku putovnicu. Ne ulazim puno u FIBA regulaturu i činjenica je da imaju tri Amerikanca. Ima tu još igrača s univerziteta i to ozbiljnih. Igraju s velikom energijom. Dobili su dva susreta s velikom razlikom i sigurno dolaze s velikim samopouzdanjem. Veoma teška utakmica za nas. Imaju kvalitetan sastav, veći kvalitet nego ime i rezultati koje su do sada postigli su iznenađenje samo za nekoga tko ih ranije nije gledao. Mi smo spremni za taj sraz, osjeća se određena tenzija, koju ćemo pokušati pretvoriti u pobjedničku. Očekujem veliku podršku ovom timu” – istakao je Vujošević.

On je još dodao:

“Imali smo mali vremenski period da izgradimo pravi tim. Trenerski gledano, malo je vremena bilo da se napravi bilo što ozbiljno. Ja sam zadovoljan entuzijazmom, to se prenosi kroz energiju i borbenost na utakmicama. Igrači imaju veliku želju za pobjedom i to je najbitnije” – dodao je Vujošević.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI